{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


G. Vakuf/Uskoplje: Sudske presude i koncesije povećale budžet

F
8.7.2012. u 09:54
2
1
G. Vakuf/Uskoplje: Sudske presude i koncesije povećale budžet
2
G. Vakuf/Uskoplje: Sudske presude i koncesije povećale budžet
Gornji Vakuf
S korekcijama koje su prihvaćene na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Vakufu/Uskoplju budžet ovog grada za 2012. iznosi 5.075.000 KM, što je znatno više u odnosu na prvobitno planirana sredstva.
Prilika za povećanje budžeta ukazala se nakon što je Općina Gornji Vakuf/Uskoplje u nadležnom kantonalnom sudu dobila određene presude u svoju korist, koje će omogućiti punjenje budžeta novim sredstvima.

"Nakon tri godine dobili smo presudu u sporu koji smo vodili s preduzećima Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZHB i Elektroprenos BiH u vezi postavljanja nadzemnih i podzemnih instalacija, vrijednosti oko 300.000 KM. Također, konačno smo potpisali ugovor o koncesiji s Rudnikom uglja Gračanica, od koje očekujemo prihode u ovoj godini od oko 100.000 KM", potvrdio je načelnik Sead Čaušević.

Gornjovakufski vijećnici usvojili su, također, okvirni budžet općine od 2013. do 2015., odluku o izradi regulacionog plana na području Raduše, kojom će se osigurati pristupni put i prilaz iz pravca Voljica te odluku kojom se podržava bratimljenje Gornjeg Vakufa/Uskoplja s jednom od najmlađih turskih općina Sandžaktepe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: