BiH
1

Zasjedalo Općinsko vijeće Bosanska Krupa

FENA
Općinsko vijeće Bosanska Krupa na današnjoj, posljednjoj redovnoj sjednici u ovom sazivu usvojilo je, uz ostalo,, izvještaje o ostvarenju prihoda i rashoda te o trošenju sredstava budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine.

Prema ovim izvještajima Općina Bosanska Krupa još je jedno polugodište završila uspješno jer se u vrlo teškim ekonomskim uslovima uspijeli ostvariti sve budžetske obaveze, a punjenje budžeta je 49,89 posto u odnosu na plan, što je poredeći sa općinama u okruženju i najveći procent ostvarenja planiranog budžeta.

Inače, budžet Bosanske Krupe planiran je u visini od preko 7,1 miliona KM, a za prvih šest mjeseci prikupljeno je više od 3,5 miliona maraka. Ponovo su neporezni prihodi, dakle oni koji direktno zavise od općinskog organa uprave, povećani i njihovo izvršenje je 61,42 posto, što je za 11,42 posto više od planiranog.

Izdaci iz budžeta Općine također su u visini planiranih i iznose 49,34 posto od plana. Na prijedlog načelnika Armina Halitovića, prihvaćen je i prijedlog zaključka o rasporedu sredstava za sufinansiranje završetka projekta sanacije i dogradnje fiskulturne sale u sklopu Mješovite srednje škole "Safet Krupić". Time se osiguravaju sredstva u iznosu od 10.000 maraka što je neophodno za potpuni završetak projekta u kojeg su uključeni mokri čvorovi i svlačionice.

Ovim će Bosanska Krupa konačno dobiti adekvatan prostor dovoljnog kapaciteta za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.

Na sjednici je usvojen i Plan zaštite od požara općine Bosanska Krupa i Procjena ugroženosti od požara te općine.

"Zeleno svjetlo" dobio je i izvještaj o radu Radija Bosanska Krupa za prošlu, te Program rada za ovu godinu.