{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zasjedalo Općinsko vijeće Bosanska Krupa

F
28.8.2012. u 18:14
1
0
Zasjedalo Općinsko vijeće Bosanska Krupa
1
Zasjedalo Općinsko vijeće Bosanska Krupa
Općinsko vijeće Bosanska Krupa na današnjoj, posljednjoj redovnoj sjednici u ovom sazivu usvojilo je, uz ostalo,, izvještaje o ostvarenju prihoda i rashoda te o trošenju sredstava budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine.
Prema ovim izvještajima Općina Bosanska Krupa još je jedno polugodište završila uspješno jer se u vrlo teškim ekonomskim uslovima uspijeli ostvariti sve budžetske obaveze, a punjenje budžeta je 49,89 posto u odnosu na plan, što je poredeći sa općinama u okruženju i najveći procent ostvarenja planiranog budžeta.

Inače, budžet Bosanske Krupe planiran je u visini od preko 7,1 miliona KM, a za prvih šest mjeseci prikupljeno je više od 3,5 miliona maraka. Ponovo su neporezni prihodi, dakle oni koji direktno zavise od općinskog organa uprave, povećani i njihovo izvršenje je 61,42 posto, što je za 11,42 posto više od planiranog.

Izdaci iz budžeta Općine također su u visini planiranih i iznose 49,34 posto od plana. Na prijedlog načelnika Armina Halitovića, prihvaćen je i prijedlog zaključka o rasporedu sredstava za sufinansiranje završetka projekta sanacije i dogradnje fiskulturne sale u sklopu Mješovite srednje škole "Safet Krupić". Time se osiguravaju sredstva u iznosu od 10.000 maraka što je neophodno za potpuni završetak projekta u kojeg su uključeni mokri čvorovi i svlačionice.

Ovim će Bosanska Krupa konačno dobiti adekvatan prostor dovoljnog kapaciteta za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.

Na sjednici je usvojen i Plan zaštite od požara općine Bosanska Krupa i Procjena ugroženosti od požara te općine.

"Zeleno svjetlo" dobio je i izvještaj o radu Radija Bosanska Krupa za prošlu, te Program rada za ovu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: