{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru usvojen rebalans budžeta za 2012. godinu

F
23.10.2012. u 15:08
0
3
U Mostaru usvojen rebalans budžeta za 2012. godinu
0
U Mostaru usvojen rebalans budžeta za 2012. godinu
Mostar
Vijećnici mostarskog Gradskog vijeća usvojili su danas rebalans budžeta grada Mostara u iznosu od 50 240 000 maraka, od prvotno planiranih oko 55 miliona.
Vijećnici su usvojili i Odluku o izvršenju budžeta za razdoblje od 1. januara do 30. juna 2012. godine.

Po riječima gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, budžeta je manji iz više razloga.

"Jedan je od njih i to što jedinice lokalne samouprave u BiH imaju manje prihode od direktnih prihoda, iako u cijeloj državi imamo stalno vijesti da su porezi od indirektnih prihoda puno veći nego u prethodnom razdoblju", kazao je Bešlić, dodavši kako su glavni podbačaji došli i zbog loših vremenskih prilika i sušnog razdoblja te nedonošenja odluke Gradskog vijeća o početku rada MO- parkinga.

"Tamo su ljudi na plaći, a poduzeće je trebalo Gradu vratiti dio sredstava koja su mu posuđena prošle godine za početak rada", istaknuo je gradonačelnik, dodavši kako je u gradu teška situacija te da treba štedjeti na svim razinama.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić kazao je kako je kod izvještaja o Izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci kontstatirano da gradska administracija nije dobro odradila sve svoje poslove kako bi se ostvarila planirana sredstva te da je to jedan od razloga zbog čega je moralo doći do rebalansa budžeta.

Što se tiče rebalansa, njime je, po Ćorićevim riječima, osigurano nesmetano funkcioniranje instucija grada do kraja godine.

"Sa zaključcima koje smo usvojili, osigurali smo da će projekti koji su započeti u ovoj godini biti nastavljeni u idućoj godini u skladu s prilivom namjenskih sredstava", istaknuo je Ćorić.

Nakon burne rasprave, vijećnici su danas s dnevnog reda skinuli potvrđivanje Odluke o prenošenju nekretnina na upravljanje i korištenje Odboru islamske zajednice Mostar te dopunu Odluke o davanju na korištenje stadiona "Bijeli brijeg" Nogometnome klubu "Zrinjski" Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: