{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fule: Uspostaviti politički most između BiH i Brisela

F
27.6.2012. u 17:19
0
22
Fule: Uspostaviti politički most između BiH i Brisela
0
Fule: Uspostaviti politički most između BiH i Brisela
Komesar za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefan Fule izjavio je danas u Briselu da ne očekuje da će nakon sastanka sa političkim predstavnicima BiH uslijediti prekretnica u komunikaciji Brisela i Bosne i Hercegovine, ali da očekuje da će se pokrenuti procesi koji bi trebali rezultirati funkcionalnijom koordinacijom unutar države BiH, njenih institucija i entiteta.
Fule je u izjavi za medije datoj u pauzi sastanka kazao kako uz sve evropske napore na kraju opet sve ovisi od bh. političkih snaga i njihovog raspoloženja da ispune ono što su obećali, "a to je prije svega reformska i evropska agenda", saznaje Fena u institucijama EU-a.

Komesar za proširenje je, nadalje, naveo da je bh. državnom i političkom vrhu predložio da sastanci ovakvog formata odsad postanu redovni kako bi se, kako je kazao, uspostavio politički most između Bosne i Hercegovine i Brisela.

Štefan Fule danas je u Briselu sa političkim predstavnicima BiH pokrenuo dijalog na visokom nivou o procesu pristupanja.

Radi se o inicijativi koja ima za cilj da pomogne BiH da krene naprijed u procesu pristupanja, pojašnjavajući metodologiju pregovora o pristupanju Evropskoj uniji i razgovarajući o tome šta se očekuje od države-kandidata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: