{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FSA SDP BIH u posjeti švedskim socijaldemokratama i sindikatima

S
16.8.2010. u 09:46
0
2
FSA SDP BIH u posjeti švedskim socijaldemokratama i sindikatima
0
FSA SDP BIH u posjeti švedskim socijaldemokratama i sindikatima
U okviru projekta o političko-sindikalnoj saradnji članovi Foruma sindikalnih aktivista i aktivistica SDP BIH boravili su u studijskoj posjeti Švedskoj, a na poziv partnera Socijaldemokrata pokrajine Östergötland.
Delegaciju FSA SDP BIH činili su Besima Borić, Emina Abrahamsdotter, Kadrija Modrić, Muris Spahić, Mustafa Ordagić i Igor Tokić, a ispred SSS BIH u delegaciji je bio Rifat Mahmutović, predsjednik granskog sindikata komunalne privrede.

Delegacija je imala priliku voditi razgovore sa socijaldemokratima i sindikalnim predstavnicima Švedske u općinama Norrköping, Linköping, Motala i Finspång, i sa predsjednicima općinskih organizacija i sa aktivistima.

Organizirani su susreti i sa sindikatima metalaca i komunalne privrede, kao i posjeta jednoj tvornici metalskih proizvoda u Finspångu i bolnici u Motali, sapćeno je iz SDP-a.

Tokom razgovora i posjeta u koje su domaćini uložili mnogo truda, delegacija se uvjerila u tijesnu saradnju socijaldemokrata i sindikata, zajedničko utvrđivanje prioriteta i uzajamnu podršku u rješavanju problema, na pitanjima zapošljavanja, obrazovanja, uvjeta rada, ekologije i drugim, što su ujedno i prioriteti za izbore koji će se održati u septembru u cijeloj Švedskoj.

Delegacija SDP-a je posjetila udruženja BH građana u Norrköpingu i Motali, predstavila im program SDP-a BIH za predstojeće izbore, a građani su se žalili na kompliciranost registracije za izbore kao glavni uzrok što najveći broj naših ljudi u dijaspori ne izlazi na izbore.

U vrlo sadržajnoj posjeti delegacija FSA SDP BIH je upoznala mnoge modele saradnje sindikata i socijaldemokrata, što će poslužiti kao dobro iskustvo za uspostavu sličnog načina saradnje i u BIH između SDP BIH i sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: