BiH
1

Franjo Komarica: Uskrs je svetkovanje života

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Uskrs je svetkovanje života i to u svim njegovim dimenzijama, poruka je biskupa banjalučkog mons. dr. Franje Komarice na najveći kršćanski blagdan.

Monsinjor Komarica predvodio je uskrsnu misu u katedrali Svetog Bonaventure, pred velikim brojem vjernika i ukazao na radost koju donosi Uskrs, dan definitivne pobjede Božjeg milosrđa i ljubavi nad razornom moći grijeha i nada.

"Zato onaj, koji svjesno slavi ovu svetkovinu svih svetkovina, taj mora u svom životu na djelu pokazati da je prijatelj, zaštitnik i pomoćnik ljudskog života u svim njegovim dimenzijama i da je prijatelj rođenog i onog nerođenog života, života u punoj snazi i zdravlju, kao i onog bolesnog i zapuštenog, ovog zemaljskog života, kao i onog vječnog", kazao je biskup banjalučki.

Biskup banjalučki je izrazio nadu da će i Uskrs donijeti mir, među susjedima, narodima i našoj, kako je rekao, napaćenoj zemlji koja čezne za istinskim i pravednim mirom.

On je svima, koji slave Uskrs, bilo po novom ili starom kalendaru, kao i svim ljudima dobre volje, bilo da su u rodnom kraju ili još uvijek u izbjeglištvu, poručio da budu spremni i vjerodostojni svjedoci i pobornici onih mjerila, koja životu na zemlji, osobito čovjekovom životu, omogućuju da bude život kakvog ga želi njegov Stvoritelj.

Čestitke povodom Uskrsa uputili su predstavnici vlasti RS-a.