{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati glas u odbranu čovjeka

S
28.3.2013. u 11:50
0
Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati glas u odbranu čovjeka
0
Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati  glas u odbranu čovjeka
Foto: Arhiv/SRNA
Banjalučki biskup Franjo Komarica poručio je da za njega slaviti Uskrs znači dizati svoj glas u odbranu čovjeka.
"Ako je Bog stao na stranu čovjeka, onda moram i ja koji vjerujem u tog Boga", rekao je Komarica na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci povodom predstojećeg Uskrsa, koji se ove godine po Gregorijanskom kalendaru obilježava 31. marta.

On je naglasio da istinsko svetkovanje Uskrsa nužno uključuje otvorenost djelovanju preobražavajuće snage uskrslog Spasitelja i u životu, u planovima, poduhvatima, srcima i u konkretnim djelima.

"Uskrs je svetkovanje života i to u svim njegovim dimenzijama. Zato onaj ko svjesno slavi ovu svetkovinu svih svetkovina, taj mora u svom životu na djelu pokazati da je prijatelj, zaštitnik i pomoćnik ljudskog života u svim njegovim dimenzijama i da je prijatelj rođenog i onog nerođenog života, života u punoj snazi i zdravlju, kao i onog bolesnog, zapuštenog ovozemaljskog života, kao i onog vječnog", istakao je Komarica.

Komarica je naveo da na području Republike Srpske danas živi svega pet posto Hrvata - katolika u odnosu na prijeratni broj stanovnika, ističući da je trenutno više od 3.400 porodica ili više od 2.000 Hrvata izrazilo želju za povratak na područje Banjalučke biskupije.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: