{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati glas u odbranu čovjeka

S
28.3.2013. u 11:50
0
Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati glas u odbranu čovjeka
0
Komarica: Slaviti Uskrs znači dizati  glas u odbranu čovjeka
Foto: Arhiv/SRNA
Banjalučki biskup Franjo Komarica poručio je da za njega slaviti Uskrs znači dizati svoj glas u odbranu čovjeka.
"Ako je Bog stao na stranu čovjeka, onda moram i ja koji vjerujem u tog Boga", rekao je Komarica na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci povodom predstojećeg Uskrsa, koji se ove godine po Gregorijanskom kalendaru obilježava 31. marta.

On je naglasio da istinsko svetkovanje Uskrsa nužno uključuje otvorenost djelovanju preobražavajuće snage uskrslog Spasitelja i u životu, u planovima, poduhvatima, srcima i u konkretnim djelima.

"Uskrs je svetkovanje života i to u svim njegovim dimenzijama. Zato onaj ko svjesno slavi ovu svetkovinu svih svetkovina, taj mora u svom životu na djelu pokazati da je prijatelj, zaštitnik i pomoćnik ljudskog života u svim njegovim dimenzijama i da je prijatelj rođenog i onog nerođenog života, života u punoj snazi i zdravlju, kao i onog bolesnog, zapuštenog ovozemaljskog života, kao i onog vječnog", istakao je Komarica.

Komarica je naveo da na području Republike Srpske danas živi svega pet posto Hrvata - katolika u odnosu na prijeratni broj stanovnika, ističući da je trenutno više od 3.400 porodica ili više od 2.000 Hrvata izrazilo želju za povratak na područje Banjalučke biskupije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: