Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prilikom okupacije Bosne turski zapisničari koji su uvijek išli sa vojskom, zapisuju kako uz tok rijeke Bosne zatiču hrvatsko pleme koje samo sebe naziva Bošnjacima po istoimenoj rijeci.
Servine pokatoliceni, daj te turske zapise. To nigdje ne postoji, osim u izmisljotinama Nine Raspudica. Jesu li to Hrvati bili pripadnici Crkve Bosanske. Servine lazljivi, u Bosni skoro da nije bilo Hrvata.
Najjače mi je kad ova poturad se nešto tu poziva na Kulina Bana a on bio Hrvat da veći ne može biti .. od takvih komično ironičnih izjava redovno dobijem proliv i fala vam poturadi na tom fino se iščistim.. pozz od Hrvata i hrvatsko je odavde do Drine!
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Oni koji su pročitali članak komentiraju normalno. Ovi polupismeni koji se već sa naslovom bore i uopće nemaju domet čitanja tri rečenice zaredom, komentiraju na nivou jednostanične amebe koja treći dan stoji nasukana na plaži...
Bravo
Mirko to su razmišljanja svih časnih ljudi..tu gdje živiš ,gdje su grobivi najmilijih,moraš se boriti za bolji život dostojan čovjeka.što imaš od toga gledati preko granice i navijati kao voajer.
Normalan katolik smeta zlocincima uzepeovcima s kamenjara!!!
Kapa dole za svaku izgovorenu rijec.
Srbi i Hrvati stvoriše pojam suživot baš ko i je6eni pojam konstitutivnost. Sve u cilju razbijanja Bosne.
Ja mislim da su za Komsica glasali svi Hrvati koji BiH (svoju rodnu grudu) vole vise nego susjednu Hrvatsku.E po meni,uprsko jeste i mozda izgubio kredibilitet kod gradzana iz svih nacija patriotskog opredjeljenja sto je kao predstavnik Hrvatskog naroda usao u koaliciju sa bosnjackom nacionalnom strankom a napustio gradzansku opciju.Slavo Kukic je po meni daleko prihvatljivija opcija 22 god.
Jesi biser
O poštenju i ljubavi. A kosti tvoje braće, koje su zaklali u istom tom samostanu, i dalje vape za pravdom. Ko ih zakla, ko ih spali? Nema mira i ljubavi s onima koji kriju svoje zločince. Wake up
Jbt na ovom klixu sami doktori genetike, genealogije i historije. Nevjerojatno.
I se vazda ibretim! Tolko načitanog svijeta na jednom mjestu nema ni u francuskoj akademiji! 😏
je ne znam ali Bosna ne postoji ako je dobila ime po rijeki Bosni jer rijeka Željeznica je već, duža i volumenski veća od rijeke Bosne na njihovom spajanju. Rijeka Bosna se ulijeva u rijeku Željeznicu a ne obrnuto i rijeka Željeznica se ulijeva u rijeku Savu u posavini. Dakle, ne postoji Bosna i Hercegovina već Željeznica i Hercegovina.
Jedini koji su imali Banove su bili Hrvati! A ovo zašto se ne spominju, pa možda zato jer su ti spisi uništeni od strane Ugara i ostalih dušmana s kojima smo bili s ciljem da se naš nacionalni indetitet ugasi ali tako što se neće nikad desit! Idite u Ukrajinu, skoro svaki katolik Ukrajinac smatra za sebe da je Bijeli Hrvat! P.s. nema mi ništa smješnije kad poturad nekom nešto ima reći za nacionalni indetitet!
Religija kod života ne pomaže. Treba prozvati Republiku i izbaciti sva religijska obilježja iz javnog života. Kao Francuska. Sve Džamije, Crkve, Sinagoge pripadaju državi. I mir u BiH, zemlji nevjernika. Jer da neko danas vjeruje već bi vladalo blagostanje i lijepi život.
Fojnička ahdnama dokument o slobodi vjere, ne spominje Hrvate,hvala lijepo čas povijesti
Sve je to Austrougarska pokatoličila sve piše u njihovim papirima i sjećanjima. U školama im bili samo srpska djeca, kod Trapista i dr redova iz Beča.
Narodipravda Ne rise, sta se pravis mutav. Rat je zato sto su velike sile umijesale prste radi pljacke naftnih resursa. Je li bilo ikad rata prije 25-30 godina, jesu li postojali teroristi. Pola bivse juge radilo sirom bliskog istoka, zivili ko lordovi. Kada smo zijanili ovo trziste postali smo bijeda.
Evo ovo vam je Hrvat katolik pa liječite svoje frustracije,nisam ni čitao naslov.🙄