Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zna se tko su čuvari srednjovjekovne bosanske baštine i kojemu narodu pripadaju. Za džaba ih pojedinci svojataju i nazivaju ih Bošnjaci katolici, kada se Franjevci u nacionalnom smislu izjašnjavaju kao Hrvati, a u regionalnom Bosanci.
pa šta, nas državnost samo zanima
Pozivanje na Kulina bana čija je povelja osakaćena uz istovremenu tvrdnju da religija nije odigrala presudnu ulogu u formiranju nacija na Balkanu i da u BiH živi jedan narod sa tei vjere. To je nezabilježen slučaj u svjetskoj povijesti.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Vala ko ne postuje BiH kao cijelu teritorijalnu drzavu, osjecaju se kao stranci u drzavi u kojoj zive. Zivjela nam nasa domovina, srba, bosanaca, hrvata i naravno ostalih :)
Ciljaš na Vehabije?
Pametni, posteni ljudi, jakog razuma i karaktera... Svaka cast. Koliko mogu da vidim iz slika mjesto je pravi muzej i zaista bi ga vrijedilo posjetiti.
najbolji su mi umirovljeni fratri, koji, kada je vec skoro sve proslo, zbog nekih emotivnih sjećanja na djetinstvo i avliju, potkopavaju i narusavaju vlastiti narod, da bi se dopalu drugima. Poslusajte propovijedi iz mladosti i iz rata, pa cete znati o cemu govorim. Mirovina na nasim prostorima bi trebala znaciti i mirovina od laprdanja...
Falim te Bože od bezbroj nazovi vjernika na ovom prostoru barem jedan po božijoj pravdi.......zbori.
Za DRINA DINARA: kod kačavende ne moraš zavirivat!
Mislim budimo realni...BiH bi danas bila nesto sasvim drugo da se bosanski narod nije priklonio i poklonio okupatoru, da li narod koji slavi smrt svoga kralja, klececi prihvaca drugu vjeru u zamjenu za agovanje zasluzuje uopce se ponositi svojom povijescu? u nasim ocima nikad ne cete imati respekta jer ste se i sami pogubili u interpretaciji svoje povijesti...svi nasi epovi, banovi, pjesme u RH govore o herojima koji su jurisali u smrt od strane turaka ali nikad nisu prihvatili vjeru, cak i Srbi koje su stoljecima gazili nisu ih nikad prihvatili...tako da Tvrtka niti ne zasluzujete spominjat, vasu priliku ste imali, prodali je jeftino i nikad je vise ne cete imat
Jeste li pitali Čovića za mišljenje -izjavu???????????
Samo se vi svadjajte.., Lijepa moja Bosna! Sretan dan drzavnosti 😊
sto se tice bosanaca I hercegovaca postojace BiH jos hiljadama godina. sve zavisi od cifuta I velikih sila dokle bi sa Jugom dogurali da je nisu rasturili
So bosanskog tla, to su naši bosanski franjevci a za hercegovačke već nisam siguran...
Šta će nama u predsjedništvu ljudi koji ne priznaju BiH-u, nije ni čudo što su se pojavili teroristi kada član predsjedništva BiH teroriše i državu i njene građane, a od iste te države živi i uzima ogremne plate zato treba očekivati da teroristi udare na zločinačku i genocidnu tvorevinu što bi bilo sasvim normalno jer takva tvorevina mora nestati a i sa njom svi oni koji terorišu državu BiH, koji šire mržnju i prijete kojekakvim referendumima.
...sve redom slavi praznik omraženog komunističkog sistema. i katolička crkva, i antikomunističke, tzv demokratske vlasti. gospon bravar vam se i mrtav smije. sa sve tompusom i skoč on d roks.
...ajde, sinovac, nemoj se samovazdušit.
Najdraža čestitka Prešedniku je stigla iz Turske, od zajednice bošnjaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobrojutro domovino, sretan ti rodjendan.