Konferencija u Sarajevu
160

Forto: Socijaldemokrati iz Lukavca su nam se pridružili i stavili tačku na trgovinu mandatima u TK

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati (SD) iz Lukavca priključili, kako kažu, "grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu".

"Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu", istakao je premijer Forto na pres konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.

Tema pres konferencije, na kojoj su prisustvovali i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i predstavnik Socijaldemokrata Lukavac Edin Delić, je politička situacija u Tuzlanskom kantonu, Federaciji BiH i državi BiH.

Na konferenciji je rečeno da se Edin Delić odlučio ipak udružiti sa "Trojkom" odnosno "Osmorkom" no još uvijek nije jasno šta to njima znači za formiranje vlasti, pogotovo jer su daleko od većine u Skupštini TK. Međutim, oni vjeruju da će dolaskom Edina Delića imati presudni glas u TK za izbor delegata u Domu naroda s ciljem kontrole Kluba Bošnjaka.