Komentari (222)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mars stoko, sve doktore koji imaju privatnu praksu mars u privatnu. A ne da dodje gore na drzavno pa me ucjenjuje da dodjem kod njega privatno. Treba im znaci dati da sjede kod drzave i tjeraju te da ides kod njega privatno. To je kao bolje forto. Ti si samo dupelizac privatno bogatih doktora
@korahljeba normalno da te "ucjenjuje" kad u privat praksi ima USLOVE za rad, a kod SEBIJE nema ni za kiflu
korahljeba, pravilno se kaže: "Marš yebena stoko, sve yebene doktore koji imaju yebenu privatnu praksu marš u privatnu. A ne da dodje gore na yebeno državno pa me yebe da dođem kod njega privatno. Treba im znači dati da sjede kod yebene države i yebu te da ideš kod njega privatno. To je kao yebenije. Ti si samo yebeni dupelizac yebeno bogatih yebenih privatnih doktora.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Žao mi je Forto, ali ovaj put je SDA upravu...
Svi se žale na ljekare, al niko nema m... da prijavi slučajeve gdje prosljeđuju pacijente u svoje privatne ordinacije ili uzimaju pare. Kad se to desilo u OBS, dr. je dobila otkaz i sad radi u svojoj privatnoj ordinaciji, ali to je usamljen slučaj. Prvo treba debelo kazniti sve one ordinacije koje u sadašnjem sistemu upošljavaju doktore na crno. Pacijenti su nekad sami krivi, da plate manje idu u neregistrovane ordinacije, ili čak u stanovima.
Bolje bi bilo da zabrane otvaranje privatnih zdravstveni ustanova, i samim tim su rjesili problem
Gospodo inspektori obidjite sve zdravstvene ustanove u BiH pa cete vidjeti koliko cete naci doktora poslije 13 sati, sve je to vec kuci ili u svojim privatnim ordinacijama, a preglede nam zakazuju po mjesec i vise dana, moze li im tu iko stati u kraj.
Evo sad sam se rasplakao, prave vjestacke duge redove cekanja da bi obezbijedili sebi pacijente, po bolnicama aparati neispravni i nemaju pojma kad ce biti popravljeni ali zato vas ljubazne sestrice upucuju na daljnji pregled kod njenog sefa u privatnu ambulantu. Prvi smo u svijetu po broju apoteka po glavi stanovnika, sve je uvezano, kljukaju nas sa svim i svacim samo da je provizija sto veca.
Smatram da je ljudski i u interesu Države da se daju šanse mladim, tek završenim kadrovima, a ne da jedni gomilaju duple zarade i poslove, a drugi da napuštaju Bosnu i Hercegovinu za poslom i zaradom. Mislim, da bi svaki doktor i drugi kadrovi trebalo da razmišljaju etički, što im je uostalom i poziv. Ovih 20.godina, ti isti doktori koji su imali privatnu praksu plus praksu u JUKC ,imali su šansu, i obavezu da praktično obuće i osposobe mlađe kadrove koji će nastaviti s lječničkom praksom.
FORTO? dELEGAT NAŠE STRANKE??? I ,,Naša stranka,, hoće da narod glasa za istu. hahaha Ništa smješnije ne pročitah dugo. KUNEM SE DA SAM MISLILA GLASATI ZA NAŠU STRANKU A POSLIJE OVE NEBULOZE KOJU IZJAVI NEKI FORTO NI U LUDILU NEĆU GLASATI ZA VAS, SRAM VAS BILO. NI BLIZU VLASTI NISTE A VEĆ ZAGOVARATE NASTAVAK OVOG SRANJA U DRŽAVI. GDJE NA SVIJETU DOKTORI RADE I U DRŽAVNIM BOLNICIMA I U NJIHOVIM PRIVATNIM AMBULANTAMA ILI KLINIKAMA NIGDJE A TI TO VEĆ ZAGOVARAŠ, LOPOV KAO I VLADAJUĆI
Svi ovi doktori koji su sebi otvorili privatne ambulante, klinike ili ko zna šta već bi sami davno napustili bolnicu Koševo ali onda saldo manji jer sve što im treba kradu iz bolnice, SVE, znači barem pola potrebština za njihove obrte pokradoše iz bolnice, a da ne govorimo o tome kako 90 % pacijenata podmiruju na način da ih pod moranjem (ali zavijeno u celofan) upućuje u njihove ordinacije. Sigurica je sigurica. SEBIJA SVE NAPOLJE TO SU LEZIHLJEBOVIĆI KOJI DOBRO KRADU.
Ljekari koji imate privatne ordinacije a zaposleni ste i u bolnici Koševo su neljudi, amoralni, gladni novca, malo im koliko god i uvijek sam bio protiv poteza ove žene ALI U OVOM SLUČAJU JOJ SKIDAM KAPU. Nema ova sirotinja nikakve koristi od gore pomenutih ljekara, oni radno vrijeme provedeno u bolnici Koševo koriste isključivo da bi pacijente usmjeravali na liječenje u njihove privatne prostorije. Sebija OVO JE POTEZ VRIJEDAN POŠTOVANJA PA NEKA ODU SVI!
Ljekari nas uzimaju po bolnicama i onda u privatnoj praksi i cijeli grad je protiv toga, jedino je "pametna" Nasa stranka Za. Nadjite nesto drugo i kvalitetnije za pravu borbu protiv posasti zvane Seka Izetbegovic.
OK je da se ne radi na dva mjesta puno radno vrijeme. U slobodno vrijeme nigdje nije zabranjeno raditi dopunski posao! Ovim poteom se uništava naučna infrastruktura medicinkih nauka u KS, a to je automatski i šire. Hoće li ti profesori koji pređu na stopostotnu privatnu praksu zadržati i svoje katedre, naravno, ako su uspješni ili Sebka sprema neki svoj privatni naučni kadar, veličine njenih " vještina i znanja"?
mrzim smecare iz sda....ali ova odluka je ok, jer malih milion doktorcica otvore privatne ordinacije te se i ne trude u bolnici da rjese problem nego samo salju sebi ili kolegama u privatne da kao tamo dodju i tu ih lijece ali po paprenim cjenama.
Doktori samo vi dodjite kod nas uSvedsku ovdje ste uvijek dobro doslo i bez poznavanjajezika!!
Bil ti studirao i pišao svoju krv 10+ godina, te kao dr.spec. imao platu 1500km? Ukoliko Seki nagradi sve te ljekare sa pristojnom platom, sami će oni ukinuti privatne klinike. Zar stvarno mislite da oni nakon, eto recimo, nakon 6 sati radnog dana na KCUS-u sa pjesmom idu u privatnu kliniku gdje ostaju još toliko? Zar ne mislite da bi oni radije da su kući, u fotelji, sa ženom, djecom...?
a zao mi ih pravo. Ispade teze njima nego rudarima.
@cetkica - vrlo glupo poređenje. Mani se ćorava posla kada si nedoučen/a na nekoj školi tipa Kiseljak - Travnik - Sokolac!
Sevdah Sve se to da tako lijepo kulturno uraditi samo ciljem i voljom. 1. Stari MD koji su pri Applicatiama za Penzije umanjiti Radno vrijeme 50posto.Naravno to mjesto da pripadne mladim Doctorima tako da nauce od Starih Doctora praksu. Solucija 2 Doctori stariji trba da se povuku iz Bolnica u privatne office. 2.za patjente na pocetku god U knjizice udariti Code npr.svako sest mjeseci Opsti pregled i labsratoriski Vadenje krvi ako je potrebno recepti isto uraditi. Tako da sve informacije po knjizici Po Codu znaju za svakog pacjenta koliko je potroseno novca svako 6 mjeseci u Zdrastvenom sektoru. Recepte bi napravila po Codu svaki broj zna gdje i u kojoj farmaciji je podignuri lijek i naravno koliko novca je potroseno Nadam se da ste nesto naucili
Ma sve je to ok. Bit ce to dobro mene vise brine sto J.LO pjeva po ruskim svadbama hahahha .Dolaze jos malo i u BIH J.Lo i Asim Bajric i Mali baja njinja i Tompson hahah pa bujrum za svakog po nesto. To je demokratija kad mozes birat..