Poruka opozicije
2.2k

Forto o podršci Bećiroviću: Ovo radimo zbog roditelja, djece i zemlje

B. R.
Denis Bećirović i Edin forto (Foto: Facebook Edin Forto)
Denis Bećirović i Edin forto (Foto: Facebook Edin Forto)
Predsjednik Naše stranke Edin Forto je poručio da se opozicija ujedinila oko kandidature SDP-ovog Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine zbog, kako je rekao, naših roditelja, naše djece i naše zemlje.
Ovo je izjavio danas u Parlamentu Bosne i Hercegovine tokom zvaničnog objavljivanja da će Bećirović biti kandidat. Kako je izjavio, prije svega je zahvalan predsjednicima koalicionih stranaka - SDP-a i NiP-a Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću.

"Ponosno predvodim stranku koja je utemeljena na ideji izgradnje građanskog društva, na viziji zemlje u kojoj svaka osoba ima identična prava. Stranku, koja je gradila BH blok, koja je gradila Trojku, koja sada pruža rekordnom broju građanki i građana priliku da prvi put podrže zajedničkog kandidata opozicije. Ovo radimo zbog naših roditelja, naše djece, naše zemlje", naglasio je Forto.

Osim SDP-a, NiP-a i NS-a, Bećirovićevu kandidaturu podržali su SBB, NES, Bh. inicijativa i Za nove generacije. Bećirović je strankama koje su ga podržale poručio da moraju biti promjena, a ne zamjena za aktuelnu vlast.

Najveća borba na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će između Bećirovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Izetbegović je danas ocijenio to da ujedinjenje opozicije govori koliko je SDA snažna.