{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj

F
FENA
17.3.2018. u 16:57
42
45
Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj
42
Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj
Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke usaglasili su principe djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj.
Ističu da je Proevropski blok utemeljen na multietičnosti, slobodi i ravnopravnosti svakog građanina i potpisnici ovog bloka saglasni su o zajedničkom nastupu na Općim izborima 2018., te će se zalagati za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Proevropski blok podržava i UG Tender, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala i otvoren je za saradnju sa ostalim udruženjima građana i političkim subjektima.

Potpisnici sporazuma saglasni su i pozivaju političke subjekte da formiraju proevropski blok i u Federaciji BiH radi bolje budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Učesnici sastanka dogovorili su se da predsjednici političkih stranaka do kraja marta potpišu dogovoreni Sporazum o djelovanju Proevropskog bloka, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: