BiH
109

Nedim Čivić: Proevropski blok je multietnička priča, okrenuta ka boljem životnom standardu

Klix.ba
Nezavisni blok kao novi multietnički politički pokret koji ima za cilj evropsku viziju Bosne i Hercegovine.

"Kao stranka koja ima potencijal, izabranog poslanika u Parlamentu BiH (Sadik Ahmetović) i moja malenkost u Narodnoj skupštini RS-a, želi da, sa našim partnerima, građanima na prostoru Republike Srpske ponudi politiku kompromisa, politiku saradnje i prosperiteta. Proevrpski blok je ta priča. Ni Nezavisni blok, niti SBB, niti SDP, niti DF, ne vodi taj proces, nego u njemu učestvujemo zajedno", kazao je Nedim Čivić.

U tom bloku su i predstavnici svih naroda, između ostalog, uključujući Hrvatsku stranku BiH Bože Skopljakovića, te Stranku nove politike iz Bijeljine Zorana Mastila.

vjerujemo da na bazi našeg povjerenja i unutrašnjeg dogovora možemo izgraditi bolji životni standard i za Srbe, i za Bošnjake, i za Hrvate, i za sve građane i narode na prostoru RS-a i cijele BiH.

"Proevropski blok je multietnički pokret i mi ćemo u ovu subotu u Doboju zaokružiti naš politički pravac. U našem fokusu će biti biti ekonomija, podizanje standarda i kvaliteta života svih građana u BIH, a i sve stranke koje učestvuju u njemu slažu se da nacionalizam, izazivanje mržnje i straha konačno moraju biti prevaziđeni. Također, borba protiv kriminala i korupcije jedan je od naših prioriteta. Mi smo vrlo blizu potpisivanja zajedničke platforme i odluke da Proevropski blok izađe sa jednom zajedničkom listom za Predstavnički dom Parlamenta BiH, za potpredsjednika RS-a i Narodnu skupštinu RS-a na oktobarskim izborima", zaključio je Čivić.