BiH
0

Formira se zajedničko parlamentarno tijelo

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu poslanici su odobrili inicijativu za formiranje radnog tijela čiji članovi bi bili iz oba doma, a mandat utvrđivanje ukupne potrošnje novca na ime prihoda i privilegija koje se ostvaruju na osnovu obavljanja funkcija u institucijama FBiH i preduzećima u vlasništvu FBiH.

O inicijativi će se izjašnjavati i Dom naroda, s obzirom na to da je predloženo formiranje zajedničkog parlamentarnog tijela. Nakon ovoga je završena vanredna sjednica. Po isteku pauze će biti nastavljena ranije započeta redovna sjednica u čijem je preostalom dnevnom redu više zakona od kojih su neki u fazi prijedloga a neki tek u nacrtu. Zakoni o inspekcijama Federacije te o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza, kao i zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga te o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji, upućeni su u proceduru u formi prijedloga.

U mnoštvu druguh akata, u nacrtu su predložene izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata, zatim o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH te o izmjenama i dopunama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH.