Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gorcine, ideja o piramidama kao strukturama koje su podizali Atlantidjani i Lemurani jeste osnova dogmi damanhuraca. A ne postoji ni jedan jedini dokaz u citavom svijetu da je to tako bilo. Piramidiotija je jedna pseudoreligijska pojava. Pa procitaj knjige svoga gurua Sema pa ces vidjeti o cemu se radi, ne o nauci, nego o novoj religiji. Halo, Gorcine... procitaj samo Semovo tumacenje rijeci Armorika, pa ce ti sve biti jasno. Ohladiti te se malo damanhurci od Visokog. Samo da znas da sam dosta stvari procitao od Semove bibliografije. Vise gluposti i fantazije nisam odavno procitao.
Gorčine, logika ti je očito jača strana - hoće da spriječe istraživanje piramida, pa su sami porušili plodove svog vlastitog istraživanja koje dokazuje da piramida nema?!?!?!?!?! De ti to malo ispočetka prekontaj! Jedino kome ovo odgovara je Osmanagićeva ublehaška Fondacija - da se zaustave dalja istraživanja koja pokazuju čega zaprave ima a čega nema, i to baš nekoliko sedmica prije dolaska stranaca na njihovu konferenciju, tako da ih ne moraju voditi da im pokazuju srednjovjekovne ostatke. To je suština Gorčine moj!
Ovaj vandalizam nije sigurno povezan sa bosanskim piramidama, već upravo sa onima koji su protiv istih. Neupitno je da pstoje piramidalne strukture, ali je i neupitno da postoji srednjevjekovna tvrađava Visoki. Ali nekom očito ne odgovara da se otkriju piramide, jer se to ne ukapa u usatljenu historiografsku praksu ili nekome smeta da u srcu Balkana postoje piramide. Neki tvrde da piramida ne postoje izuzev u knjigama scijentologa, damanhuraca i slicno, što apsolutno nije tačno, međutim mnogi su slijepi pored očiju. I za kraj poručujem vandalima da se stide svog čina, jer on uništava bosanskohercegovačku kulturnu baštinu i ponovo pokreče podjele oko postojanja/nepostojanja piramida.
Pretrg\'o si se, Bosniću. Jesi li isplatio volontere?
Zivimo u totalnom cirkusu...
Sve pohapsiti i na dugo hladnjenje! Vandali su primitivci i neobrazovani ljudi.
Halo, Bosnic... mozda vi i niste direktno odgovorni, ali indirektno jeste. Pa ljudi moji, pa vi tri godine narodu pricate suplju kako ce se obogatiti od piramida koje ne postoje izuzev u knjigama scijentologa, damanhuraca i slicno. I normalno je ocekivati da neko od tih ispranih mozgova, u bijesu i frustraciji, napravi ovako nesto. Posebno oni koji su kupovali zemljista, kuce, radnje i slicno...