BiH
69

Fondacija Mozaik prikupila 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja

FENA
Fondacija Mozaik prikupila više od 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

Donaciju od 309.374 KM Fondacija Mozaik će uložiti u snabdijevanje poplavljenih područja pitkom vodom, omladinske radne akcije za nekoliko stotina mladih ljudi, koji će rješavati konkretne infrastrukturalne probleme u zajednicama koje su stradale prilikom poplava i klizišta.

Bit će osigurane i sadnice, stručne podrške i sigurnog tržišta za ugrožene porodice koje izlaz iz krize vide u poljoprivredi.

Najveći donator za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini je firma Glencore iz Švicarske koja je reagujući na štete nastale teškim poplavama donirala 100.000 američkih dolara.

Velike donacije uplatile su i firme Robert Bosch Fondacija 30.000 eura, King Baudouin fondacija 15.000 eura, te Rockefeller Brothers fondacija 14.700 eura.

Fondacija Mozaik osigurala je transparentan način praćenja priliva i utroška doniranih sredstava, pa tako na web stranici www.mozaik.ba u svakom trenutku mogu se vidjeti ime donatora, vrijeme i iznos donacije.

Sva utrošena sredstva, također, će biti prikazana na web stranici Fondacije Mozaik, a cilj je podržati mlade u saniranju šteta nastalih poplavama i klizištima, te doprinijeti ekonomskom oporavku ugroženih područja, saopćeno je iz Fondacije Mozaik.