{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija Mozaik prikupila 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja

F
30.5.2014. u 17:10
69
1
Fondacija Mozaik prikupila 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja
69
Fondacija Mozaik prikupila 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja
Fondacija Mozaik prikupila više od 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.
Donaciju od 309.374 KM Fondacija Mozaik će uložiti u snabdijevanje poplavljenih područja pitkom vodom, omladinske radne akcije za nekoliko stotina mladih ljudi, koji će rješavati konkretne infrastrukturalne probleme u zajednicama koje su stradale prilikom poplava i klizišta.

Bit će osigurane i sadnice, stručne podrške i sigurnog tržišta za ugrožene porodice koje izlaz iz krize vide u poljoprivredi.

Najveći donator za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini je firma Glencore iz Švicarske koja je reagujući na štete nastale teškim poplavama donirala 100.000 američkih dolara.

Velike donacije uplatile su i firme Robert Bosch Fondacija 30.000 eura, King Baudouin fondacija 15.000 eura, te Rockefeller Brothers fondacija 14.700 eura.

Fondacija Mozaik osigurala je transparentan način praćenja priliva i utroška doniranih sredstava, pa tako na web stranici www.mozaik.ba u svakom trenutku mogu se vidjeti ime donatora, vrijeme i iznos donacije.

Sva utrošena sredstva, također, će biti prikazana na web stranici Fondacije Mozaik, a cilj je podržati mlade u saniranju šteta nastalih poplavama i klizištima, te doprinijeti ekonomskom oporavku ugroženih područja, saopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: