{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Fizički nemoguće prisustvovati ustoličenju patrijarha Irineja"

S
28.9.2010. u 14:00
0
13
"Fizički nemoguće prisustvovati ustoličenju patrijarha Irineja"
0
"Fizički nemoguće prisustvovati ustoličenju patrijarha Irineja"
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović izjavio je danas da neće moći prisustvovati ustoličenju Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Pećkoj patrijaršiji, 3. oktobra, iako je dobio poziv, jer se tog dana održavaju izbori u BiH, a i put nije jednostavan.
"Ne govorim o želji, već jednostavno to nije fizički moguće uraditi u ovom momentu. U BiH su izbori, put nije jednostavan, ne ulazeći u ocjene o Kosovu, zašto put nije jednostavan i zašto se sve ovo sada dešava na Kosovu, a ne 15 dana prije ili 15 dana poslije", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je za zvaničnike iz BiH komplikovano da na dan izbora putuju nekoliko sati uz niz prevoznih sredstava i odobrenja, te da je zbog toga sad već potpuno jasno da on neće biti u Pećkoj patrijaršiji 3. oktobra.

"BiH nije priznala Kosovo i iz toga proizlaze svi ostali potezi, pa tako i putovanja iz Kosova u BiH i obratno", naglasio je Radmanović.

On je objasnio da kosovski dokumenti nisu priznati u BiH, ali da stanovnici Kosova mogu po pozivu i pojedinačno da dobiju ulazne vize za BiH na određen broj dana.

"Nema kolektivnih prelazaka ni priznavanja dokumenata. Sličan, a možda i gori slučaj je kad idemo mi tamo. Nekad se sa humanitarnom pomoći prođe jednostavno, a nekad se prave barijere", naglasio je Radmanović.

On je ponovio da je Kosovo unutrašnja stvar Srbije, kao što su problemi u BiH unutrašnja stvar BiH.

"Sve dok jedna strana ili više strana poziva strance u pomoć, ovdje neće biti rješenja i stalno ćemo imati probleme", istakao je Radmanović.

Ustoličenje patrijarha Irineja najavljeno je za nedjelju, 3. oktobra, a za taj dan zakazani su opšti izbori u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: