BiH
109

Firma Lokom zadužena za hvatanje pasa lutalica u općini Centar

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar redovno upućuje naloge firmi „Lokom“ d.o.o. Sarajevo za uklanjanje napuštenih životinja sa ulica centralne gradske općine.

Općina Centar sa ovom firmom ima potpisan sporazum za hvatanje pasa lutalica, a pored toga načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je sklopio ugovor sa predstavnikom firme UPI Zemljoradnička zadruga Ilidža koja upravlja azilom za napuštene životinje u Rakovici, gdje se između ostalog, smještaju životinje koje su uhvaćene na ulicama u Centru, navodi se u saopćenju pres službe Općine.

Prema prijavama građana u posljednje vrijeme je zabilježen povećan broj pasa lutalica na područjima mjesnih zajednica Breka-Koševo II i Hrastovi-Mrkovići, stoga je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar izdala nalog firmi Lokom za uklanjanje napuštenih životinja iz ulica Zaima Šarca, Breka, Grdonj, Panjina kula, Sedrenik mali.

Prilikom hvatanja pasa lutalica najviše problema zadaju predstavnici udruženja za zaštitu životinja koji svojim ponašanjem otežavaju proceduru uklanjanja napuštenih životinja sa gradskih ulica, saopćeno je.