Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Posteno zaradjen novac.
Mi smo rasisticko drustvo htjeli priznati ili ne...Mi se unutar sebe dijelimo i smatramo vrijednijim ako smo rodjeni u nekom poznatijem vecem gradu, a o nekim drugim podjelama da i ne govorimo. Par ovih je simpaticno, kad ih bude par stotina bice neugodno, a kad ih bude par hiljada bice nam problematicno.
Za 300$ rade i pjevaju...jer u svojoj zemlji rade za 30 $ mjesecno...robovlasnici najvise vole ovakve.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Baš su sjatki sto vise ovakvih nam treba a nasi nek idu njemcima prat guzice
klasicni debil
Da je srece to bi odradili neki nasa mladja raja da zarade dnevnicu ali nece to je problem. Sjecam se kada smo izasli iz rata ja i drugovi imali smo u prosjeku od 15-17 godina pa se zgrade pocele obnavljati po naselju jbte nema gdje nismo bili cekali da nam neko kaze hajde unesite namjestaj ili nesto i covjek nam da 50km na nas 3-4 i opet zadovoljni i tako mjesecima zaradjivali. Ovi danasnji nece da mrdnu a ovo je laka dnevnica.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cuj njihov angazman nama povecava troskove?! Kakve, sta lazete?! Da necete mozda da vam dzaba rade, da otplate papirologiju?! Mrs bando, zbog takvih i jeste nedostatak domace radne snage!!!
Ne bih komentarisao radnike, ali je bitno primjetiti jednu stvar. Firma koja nema kapacitete, dobije posao odrzavanja ceste. Da nije bilo ovih Bangladezana, ulice bi bile zatrpane snijegom
Sta radi "pomocni radnik", zanosi guzove "radniku"? Zamjenik radnika?
Jedina nada za BiH je da se doseli dovoljno ljudi sa dalekog istoka i da sva tri naroda budu manjine.
To je u Evropi davno isfurana priča, sad više tamo niko ne naziva rasistima i šovinistima protivnike ovakvih projekata. Mi za njima kasnimo 50 godina u svemu pa i u ovome ali mislim da neće to tako jednostavno ni iči. Zato i jeste medijska propaganda.
Ovo su robovi i trebaju samo robovlasnicima, potjerase svoje jer su, 'skupi' i dovlace sirotinju To nije napredak nego nazadak, odose skokovan i a dolaze ovi s 2 razreda osnovne, nije bas za hvaliti se, u HR je to jos daleko gore.
ima ko hoće da radi kad bošnjo neće
Kad nasi lezihljebovici nece ima ko hoce.
Njima je privilegija da vide snijeg samo pa im ga je zanimljivo i lopatati iako ga ima samo par cm, posao koji voliš je dobar posao , plus što im je i plata zadovoljavajuća za njihov standard kao nama kad odemo u Njemačku
Nije zbog nedostatka mater vam lopovski,nego nećete da date pristojnu platu a jadni bengalci će raditi i za 7 joja
Ne seri! Ti prvi ne bi radio ovaj posao ni za 2000 KM. Rekao bi : " nek mu babo radi za te pare".
Selam iz Njemacke, zelim Vam sto vise ovakvih radnika! Pozdrav gospodo!
I to vam vijest, debili
Opet privatnici nađoše način da raju slabo plaćaju
ne, nego neće lijenčine poput tebe
Ne bi nama trebali iz Bangladeša da gazde plate i malo bolje wnaše domaće ljude. 80% njih bi ostalo u svom kraju i okolici i kod kuće na večer.
Nema problema pronalaska radne snage, ne lažite, problem leži u tome koliko je najniže dopušteno nekom gazdi da plati domaćeg... e zato nam se raja odselila i to što strance platimo više iz kojeg god šu××a svijeta dođu... eto