Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niko nema pravo mijenjati ni jedan element ustavnog poretka u JUgoslavije koji će promijeniti karakter države, a da to nije posljedica referenduma na cijeloj teritoriji Jugoslavije u kojem bi učestvovali svi građani. To znači, da nema nikakve pravne, ali ni političke mogućnosti da BIH organizira referendum o izdvajanju jer bi se time promijenio karakter Jugoslovenske države\", istaknuo je Filipović.
Ah ti Hrvati, oni bi u Mostaru sistem jedan čovjek jedan glas umjesto ovog \"normalnog\" - jedan čovjek (Bošnjak) tri glasa. Ne može, to može samo u Sarajevu, Zenici, Tuzli itd. Jeste licemjerni jbt... Btw, Mostar je već naš!
treba ovu ustašku gammad protjerati u zagorje i liku nek tamo uzgajaju koze i krompir ! dosta više tog katoličkog terora nad Bošnjacima u Hercegovini !
Kad vidim ovoliku mržnju pitam se da li je ono zlatno Titovo doba bilo iskreno zlatno? Kako god ipak jeste! Zato što si mogao misliti šta si htio, ali, nisi mogao raditi šta si htio, nisi smio govoriti uvrede protiv drugih, protiv vlasti, koja je ipak radila! Da,da, treba tako jer se ljudi očito trebaju kontrolisati, umjeće je to veliko!!! Kako nam je danas svi znaju! Zato, ako nema niko pametan da sve dovede u red i makar malo misli na državu, ljude, bolje je da svako ide gdje hoće, ali mirnim putem! Brak na silu ne ide. Huškaju samo oni koji su dijaspora, oni koji nisu bili u prošlom ratu i mladi koji su nacionalistički \'\'dojeni\'\'. Ostalima je dosta!!!
ja sam za da se ovaj majmun FILIPOVIĆ vrati na religiju svog pradjeda i mirna Bosna!!! Pa poslije neka postupe i druge poturice i nema problema vise nikada! Hhaha cuj nek se ne dira ustav BIH pa ovaj statut u mostaru je i nametnut preko ustava a ja bih volio da se takvi statuti donesu i u srajaevu i u tuzli npr pa da Hrvati postanu neki faktor kao sto su poturice u Mostaru.. S poštovanjem!
M ISTINA .
Yugo !! Sto ti bulaznis covjece, nemam komentara na te gluposti,gdje ti je histirija (srpska) pomjesana sa tvojim zeljama i historijsko politickom propagandom.
Na racun Hrvata , Bosnjaci pokusavaju neutralisati politicku i ratnu propast i rijesiti svu svoju nedefinisanost.
Zato što su čekali dok ne budu većina.I u ra.tu su htjeli da Mostar bude samo njihov,a to traže i sada.
Završna faza potpunog rimokatoličenja Zapadne Hercegovine, započeta u petnaestom, dogodila se u dvadesetom veku. U toku dva svetska rata, i u versko-građanskom ratu koji se vodio od 1991. do 1995. godine rimokatolici su, predvođeni svojim biskupima i svećenstvom, narodnim prvacima i institucijama kojima je duh zadahnula Rimokatolička crkva, nasiljem (pokoljima i progonima) izbrisali i poslednje oaze srpskog pravoslavnog naroda, koji je još u sedamnaestom i osamnaestom veku činio većinu stanovništva ovih prostora.ponovio se onaj svojevrsni fenomen: prvo je, prešavši iz pravoslavlja u rimokatoličanstvo, srpsko pravoslavno stanovništvo promenilo veru, a onda su krajem devetnaestog veka rimokatolički svećenici, uz pomoć austrougarske države, Srbe rimokatolike preimenovali u Hrvate, stvorivši ujedno od njih najfanatičnije protivnike Srba i pravoslavlja.1
Rodovi koji žive u Makarskom primorju uglavnom slave krsne slave koje se inače najčešće slave kod Srba. U selu Zaostrogu, pored rimokatoličkog praznika Tri kralja koji se slave na dane pravoslavnog Božića kada je česta slava Sveti Stefan, slavi se i Sveti Mijovil (Miholjdan), Sveti Luka (Lučinjdan), Martin biskup (Mratinjdan), Nikola biskup (Nikoljdan) i Sveti Ivan (Jovanjdan). Krsna slava se održala u Makarskom primorju i početkom dvadeset prvoga veka, što potvrđuje i Glas koncila (47/1587), predstavljajući selo Vidonje,saopštava Glas koncila, i danas “svaka obitelj ima svoga sveca zaštitnika koga štuje na poseban način, te je to istinsko obiteljsko
U MOstaru žive Neretljani , Bosna ne teče kroz Mostar , slavno Srpsko Pleme Neretljana i prve Srpske države nastaju i Primorju i zaleđini . Početkom dvadesetog veka u Makarskom primorju nije bilo ni jednog pravoslavnog Srbina, ni jednog pravoslavnog vernika, a kako svedoči Stjepan Banović, svi primorci makarske krajine “slave krsno ime i danas, upravo onako kako se ono slavilo u Bosni ili Zapadnoj Srbiji. Slavi ga i sva zagorska i vrgorska krajina, a slave ga i oko mutne Neretve – dakle po svem teritoriju nekadanje Paganije – Krajine, gdjeno se toli ustrajno držaše patarenstvo za nekoliko stoljeća”.
Gazija Šta da ti kažem ? Citirao sam ti Tvrtkove riječi KRALJ SRBA , MOji PRARODITELJI Nemanjići , moje Carstvo (Srpsko naravno ) i svi njegovi nasljednici se zovu KRALJ SRBA ,pa onda navodi Bosna ,Podrinje ,Soli ( Tuzla ) Primorje i ostali geografski pojmovi po dolinama rijeka planinama ,obalama itd itd . NJegovi nasljednici nisu vladali Moravskom (ni on ) pa se niko drugi od Srba ne proglašava Kraljem . I malo ozbiljan istoričar to ne može da pobije , piše , a sada što to izvrću i što vas to ne uče po školama ,pa ispadate smiješni kada se sretnete sa Srbima na forumima ,to je druga stvar , idi nađi Povelju Tvrtka ,pa onda pitaj svog profesora ,što te lagao i reci mu da to nevalja ,nije vaspitno . Hoćeš da ti navedem sve Plemićke porodice iz doba Tvrtka od kojih i danas 80 % i danas ima među prezimenima srpskim u bih . Svi smo mi Srbi . Oslobodite se Austrougarske propagande koja je okupirala BIH i izvrćala slavnu Srpsku istoriju ,
ZASTO HRV.ATI NISU 2003 GODINE BILI ZA JEDINSTVENI MOSTAR ???? ZASTO ??????? SAMO NEK MI TO ODGOVORE ....KOJI SU TO LICE.MJERI...FU.JJJJJJJ
bos.njaci znajte da je ova prica o mostaru kao hrv.atsk.om gradu, samo OBICNA UST.ASKA PROP.AGANDA BEZ OSNOVA... HRV.ATA NEMA NA 2 / 3 POVRSINE MOSTARA, MOSTAR JE 2 / 3 POVRSINSKI BOS.NJACKA OPCINA... BOS.NJACI NE NASJEDAJTE NA UST.ASKU PROPA.GANDU I NASELJA.VAJMO MOS.TAR STO VISE... STUDENTI - BOS.NJACI STUDIRAJTE U MOST.ARU, A NE U SAR.AJEVU I SLICNO...
MOSTAR JE BOSNJ.ACKI GRAD.. JA SAM PROSLE GODINE PRESELIO U MOSTAR SA SESTO.CLANOM FAMILIJOM I ZIVIMO JAKO LIJEPO U BOS.NJACKOM MOSTARU. POZIVAM BOS.NJAKE DA SE PRESELE IZ MAGLOVITOG I TMURNOG SARAJEVA U LIJEPI I SUNCANI MOS.TAR...MENI JE SUPER....
@YUGO Ti bi trebao malo bolje da se pripremis prije nego sto pocnes da pricas, NIJEDAN Bosanski kralj nije NIKADA rekao da je smrd, oni jesu bili VLADARI smrdima kao i mnogi poslije njih ali NIKAD se nisu izjasnili kao smrdi, vodrica ps ovo nije normalno sifra koju moram da unesem je: DR KA j kakva je ovo glupost lol???!!?!??