{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Festival nauke: Uručene nagrade najboljim mladim istraživačima i institucijama

S
SRNA
12.11.2015. u 21:41
0
6
Festival nauke: Uručene nagrade najboljim mladim istraživačima i institucijama
0
Festival nauke: Uručene nagrade najboljim mladim istraživačima i institucijama
U okviru 5. Festivala nauke, večeras je u Banjaluci održana svečana akademija na kojoj su uručene nagrade najboljim mladim istraživačima, naučnoistraživačkim institucijama, te za najbolji naučni časopis i naučnu knjigu.
Za najboljeg mladog istraživača prvog ciklusa studija proglašen je Ratko Darda, drugog ciklusa studija Radoslav Pantić i za najboljeg mladog istraživača trećeg ciklusa studija Vladimir Vujović.

Poljoprivredni fakulteti univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu proglašeni su za najbolje naučnoistraživačke institucije, dok je nagradu za najbolji naučni časopis dobio časopis banjalučkog Ekonomskog fakulteta "Akta ekonomika", a za najbolju naučnu knjigu "Ep guslara o Velikom ratu" akademika Ljubomira Zukovića.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je Festival nauke izuzetno značajan za promociju nauke, te da nagrade imaju za cilj da podstiču razvoj nauke na ovim prostorima.

"Društvo u cjelini i poslovna zajednica treba da podstiču razvoj nauke. Koliko god sredstava da se izdvaja za nauku ona nisu dovoljna, ali se mora voditi računa i o mogućnostima, s obzirom da je ovo društvo još opterećeno postratnim i socijalnim problemima", rekao je Komić novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da postoje naznake dolaska investitora koji su zainteresovani za domaće naučne radnike i istraživače.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Svečanosti uručenja nagrada prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, akademici, profesori, predstavnici Akademije nauka i umjetnosti RS i drugih naučno-istraživačkih i visokoškolskih ustanova, studenti i predstavnici grada Banja Luka.

Festival nauke održan je u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije RS 11. i 12. novembra u Banjoj Luci, a posjetiocima se predstavilo 18 izlagača.

U okviru Festivala bio je postavljen planetarij i organizovana posjeta učenika osnovnih i srednjih škola, dok je pet banjalučkih fakulteta organizovalo Dane otvorenih vrata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: