BiH
89

Ferijalni savez: 500 sarajevskih osnovaca posjetilo Mostar i Travnik

FENA
U okviru tradicionalnog projekta "Upoznaj domovinu da bi je više volio" u organizaciji Ferijalnog saveza Sarajeva 500 učenika sarajevskih osnovnih škola sa svojim pedagozima bili su na jednodnevnim izletima u Mostaru i Travniku, te postali članovi Ferijalnog saveza.

Mostar i vrelo Bune u Blagaju u četvrtak su posjetili učenici Osnovne škole Malta iz Sarajeva, a učenici ilidžanske Pete osnovne škole u petak su u okviru jednodnevnog izleta posjetili Travnik i planinu Vlašić.

Učenici su imali priliku obići znamenitosti ovih gradova, a volonteri Ferijalnog saveza su se potrudili da im prirede pravu malu školu u prirodi, što i jeste svrha ovog projekta.

Svi učesnici akcije postali su članovima Ferijalnog saveza Sarajeva i ubuduće će imati povlastice na putovanja u zemlji i inozemstvu, te mogućnost da učestvuju u drugim akcijama Ferijalnog saveza ili da ih sami kreiraju.

Ferijalni savez Sarajeva tradicionalno pod povoljnim uvjetima organizira edukativna putovanja, škole u prirodi i ekskurzije za učenike osnovnih i srednjih škola pod motom "Upoznaj domovinu da bi je više volio". Koordinatori projekta su sarajevski studenti Anes Čerkez i Amna Tuzović, saopćeno je u subotu iz Ferijalnog saveza Sarajeva.