BiH
9

Djeca iz okoline Travnika na izletu u Sarajevu

FENA
(Foto: FENA)
Aktivnost ''Dan radosti'' u okviru koje djeca iz područnih škola iz Federacije BiH dolaze na jednodnevni izlet u Sarajevo upriličena je danas, deveti put, u organizaciji potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.

Danas su u Sarajevu učenici prvih i drugih razreda iz područnih škola općine Travnik, a u okviru aktivnosti, između ostalog, obići će Baščaršiju, voziti se tramvajem, gledati film u kinu.

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić za Agenciju Fena je kazao da su ovaj put došla djeca iz škola iz Karaule, Turbeta, Kalibunara, Dolaca i Vitovlja te da je do sada u glavni grad BiH kroz "Dane radosti" došlo više od 1.600 djece, iz 84 škole koje su smještene u 18 općina.

"Ideja je pozdravljena, djeca su sretna, a od decembra 2012. godine obradovali smo mnogo djece", istakao je Pudarić te dodao da će narednih mjesec doći još jedna grupa djece iz Novog Travnika.

Cilj projekta je da se djeci koja idu u područne škole i stječu znanje u teškim uvjetima pruži jedan dan odmora i užitka u glavnom gradu BiH.

Do sada su u Sarajevo došla djeca iz Žepe, Prače, Breze, Ilijaša, Kladnja, Olova, Vareša, Zenice, Visokog, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Konjica, Fojnice, Kreševa, Tomislavgrada, Prozor-Rame i Rogatice.