Advokat porodice Memić
12

Feraget o obnovljenom suđenju: Ovo je ljaga pravosuđa koja se plaća našim parama

M. N.
Nakon prvog ročišta obnovljenog suđenja u slučaju "Dženan Memić" advokat porodice Memić Ifet Feraget istakao je kako je ovo "ljaga pravosuđa koja se plaća novcem građana".
"Suludo je u jasnim stvarima govoriti o blesavom. Ovo plaćaju porezni obveznici. Ovo je suludo. Intervencija za Dženana Memića je stigla kasno jer je on mnogo ranije povrijeđen. Ovo je organizovani kriminal. Jedini dokaz koji Tužilaštvo ima je tadašnje priznanje osumnjičenog, ali ono mora biti potvrđeno materijalnim dokazima. Ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje da se desila saobraćajna nesreća, niti da je kombi prouzrokovao. Ne postoji nijedan dokaz da je kombi bio zelene boje i da je Ljubo bio u alkoholoziranom stanju jer nije bio na mjestu nesreće niti je urađen alkotest. Povrede na Dženanovim šakama potvrđuju da se Dženan branio, Alisa je gledala. Ovo je ljaga pravosuđa koja se plaća našim parama", kazao je Feraget.

Na današnjem ročištu naloženo je novo vještačenje saobraćajne nesreće u kojoj je tragično stradao 22-godišnji Sarajlija, a koje će provesti tim saobraćajnih stručnjaka iz Banje Luke.

Pored toga, Vrhovni sud Federacije BiH odlučio je kako u obnovljenom suđenju neće biti izvođenja dokaza jer su prihvaćeni stari.

Rusmir Karkin, advokat Bekrije Seferovića, tražio je novu rekonstrukciju, ali njegov zahtjev odbijen.

"Smatram da su dvije provedene rekonstrukcije urađene nakaradno i nezakonito. Mislim da bi nova rekonstrukcija pomogla u rješavanju ovog slučaja. Smatramo da je to jedan od krunskih dokaza koji bi odbacio kompletne navode", rekao je Karkin.

Nastavak obnovljenog suđenja zakazan je za 30. juli u 10 sati.