{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Feller: Javnost navijačke nerede povezuje sa situacijom u zemlji

S
8.10.2011. u 11:40
0
9
Feller: Javnost navijačke nerede povezuje sa situacijom u zemlji
0
Feller: Javnost navijačke nerede povezuje sa situacijom u zemlji
Stefan Feller
Šef Policijske misije EU (EUPM) u BiH Stefan Feller izjavio je da javnost navijačke nerede u BiH povezuje sa cjelokupnom situacijom u zemlji.
"Postoji samo jedan način da se odgovorno nosimo sa ovim, a to je da oni koji su politički odgovorni moraju raditi na pravi način", rekao je Feller.

Ističući da njegov mandat nije da spekuliše, Feller je na osnovu iskustva ocijeno da je sve povezano sa svime, pa je tako i sigurnosna situacija konsekvenca cjelokupne situacije u zemlji.

"Što se tiče BiH, policija je dovoljno nezavisna i ima dovoljno samopouzdanja i sposobnosti da rješava sigurnosne izazove čak i većeg obima", uvjeren je šef EUPM-a, koji je pohvalio policiju u BiH za iskazanu hrabrost.

Feller je izrazio zadovoljstvo postignutim napretkom policije Brčko distrikta, MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije, Sipe, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Uprave za indirektno oporezivanje i Službe za poslove sa strancima.

"Kad je riječ o njihovoj nezavisnosti, želim vidjeti da se vladavina zakona provodi bez ikakvog političkog uticaja", zaključio je Feler.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: