U Vrhovnom sudu FBiH
12

Federalno tužilaštvo: Tužilac Mišković je bio izložen uvredama i psovkama na najvulgarniji način

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Federalnu tužilaštvo FBiH oglasilo se saopćenjem povodom neprimjerenog napada na njihovog tužioca koji se dogodio danas na sjednici Vrhovnog suda FBiH u predmetu Dženan Memić.

Iz federalnog tužilaštva ističku kako je tužilac Vlado Mišković na najvulgarniji način bio izložen uvredama i psovkama koje su mu uputili prisutni u sudnici među kojima su i advokat porodice Memić Ifet Feraget o Dženanov otac Muriz.

"Psovke i uvrede uslijedile su nakon obraćanja tužioca Vijeću Vrhovnog suda FBiH, a intenzivno su se nastavile nakon završetka sjednice, zbog čega su intervenisali i pripadnici Sudske policije FBIH, koji su tužioca izveli na sporedni ulaz. Federalno tužilaštvo FBiH smatra današnje ponašanje prisutnih potpuno neprikladno i neprihvatljivo, jer se na taj način vrijeđa dignitet tužioca. Ovim putem apelujemo da se ovakvi nemili događaji ne ponavljaju, jer dodatno otežavaju rad tužilaštva i već složene okolnosti koje se vežu za ovaj predmet", saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.

Podsjetimo, danas je održana sjednica Vrhovnog suda FBiH povodom donošenja drugostepene presude u postupku protiv Ljube i Bekrije Seferović koji su presudom Kantonalnog suda u Sarajevu oslobođeni za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić.