|

Federalno ministarstvo oglasilo se o nepravilnostima u Zavodu Pazarić

Federalno ministarstvo oglasilo se o nepravilnostima u Zavodu Pazarić
19
A. D.
13.9.2019. u 12:41
31
komentara
19

dijeljenja
Federalno ministarstvo oglasilo se o nepravilnostima u Zavodu Pazarić Foto: H. M./Klix.ba
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je saopćilo da je upoznato da je direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Upravnog odbora Zavoda od 3.7.2019. godine, obavijestio nadležne institucije (FUP, SIPA, Tužilaštvo BiH) o indicijama da postoje određene nepravilnosti koje se odnose na građevinske radove na tri lokacije u Zavodu, te da očekuje da sve institucije postupaju u skladu sa svojim ovlaštenjima.
Također, resorno ministarstvo je, u skladu sa svojim nadležnostima, formiralo komisiju koja treba da utvrdi dešavanja sa svim kapitalnim ulaganjima u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić od 2009. do 2018. godine.

Nadalje, Federalno ministarstvo će, čim dobije Zaključke Predstavničkog doma, pristupiti njihovoj realizaciji i poduzeti sve potrebne mjere kako bi osiguralo zaštitu i sigurnost osoba sa invaliditetom koje borave u Zavodu, kao i drugim ustanovama socijalne zaštite od federalnog značaja.Ministarstvo je opredijeljeno da u svom daljem djelovanju vodi brigu o korisnicima usluga ustanova socijalne zaštite, te poduzima aktivnosti na poboljšanju uslova i podizanju standarda u ovim institucijama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...