Imenovala Vlada FBiH
869

Ovo su članovi Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštali čak 420.000 KM

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić jučer je u dramatičnom obraćanju federalnim parlamentarcima kazao kako su Upravni i Nadzorni odbor ovaj zavod koštali čak 420.000 KM, dok su istovremeno djeca gladna.
"Ja vas molim da skinete tu kategoriju s naših leđa. To je sve nauštrb naše djece. Petnaest godina nije promijenjen meni za tu djecu i 15 godina su djeca gladna. Zato vas ja molim...", rekao je jučer u svom obraćanju zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH direktor Redžep Salić.

Tragom njegovih navoda o potrošnji enormnih sredstava Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine na Upravni i Nadzorni odbor provjerili smo ko su članovi odbora ovog zavoda.

Na čelu Upravnog odbora Zavoda Pazarić nalazi se Janja Milinković. Prema podacima dostupnim na internetu Milinković je pomoćnica za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Upravni odbor pored predsjednika ima i četiri člana i to Anesa Kaletu, Saidu Kastrat, Džanu Kilić i Enisu Hodžić. Anes Kaleta je uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Saida Kastrat trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Što se tiče Nadzornog odbora, ovaj organ ima tri člana. Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići, ali i izvjesna Ivana Bago, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.