|

Federalni premijer Nermin Nikšić?

Federalni premijer Nermin Nikšić?
0
S
SRNA
25.1.2011. u 22:22
31
komentara
0

dijeljenja
Federalni premijer Nermin Nikšić? Nermin Nikšić
Najozbiljniji kandidat da bude novi premijer Federacije BiH /FBiH/ trenutno je Nermin Nikšić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH - pišu sutrašnje "Večernje novosti", pozivajući se na izvore bliske vrhu ove partije.
Lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija demantovao je ranije medijske spekulacije da bi on mogao biti novi federalni premijer, ali je rekao da je "sigurno da će na toj funkciji biti neko od kadrova SDP".

"SDP ima nekoliko ozbiljnih kandidata za ovo mjesto, ali kako stvari trenutno stoje, gotovo sigurno kandidat za mandatara za novog federalnog premijera biće sadašnji generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić", rečeno je "Večernjim novostima" u vrhu SDP.

Iz SDP BiH demantuju i navode mostarske štampe da bi koalicija, sa SDP BiH na čelu, za predsedavajućeg Saveta ministara BiH mogla predložiti direktora Ekonomskog instituta u Sarajevu Antu Domazeta, profesora na sarajevskom Ekonomskom fakultetu Vjekoslava Domljana ili direktora HT Mostar Stipu Prlića.

Kada je riječ o budućem ministru inostranih poslova BiH, u SNSD je "Večernjim novostima" potvrđeno da je ova stranka i dalje zainteresovana za ovu funkciju i da bi ona trebalo da pripadne njima, kao najjačoj srpskoj stranci u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"To je zasigurno pozicija za koju smo najviše zainteresovani i to je naš prvi izbor", potvrdila je Dušanka Majkić, visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Ona ističe da je Srpska demokratska stranka, kao partner SNSD na nivou BiH, odustala od ove pozicije.

"Što se tiče ostalih ministarskih mjesta za koje smo zainteresovani u Vijeću ministara, to će biti rezultat međustranačkih dogovora na nivou RS i BiH, koji još nisu ni počeli, ali za to ćemo se lako dogovoriti, onog momenta kad riješimo poziciju ministra inostranih poslova. Ne bih da spekulišem o tome koje ministarstvo nam je, osim Ministarstva inostranih poslova, još interesantno, jer nijedno ostalo ministarsko mjesto nije nezanimljivo", istakla je Majkić.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...