{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalni ministar poduzetništva, razvoja i obrta Amir Zukić: Goražde ide velikim koracima naprijed

16.9.2015. u 16:44
0
7
Federalni ministar poduzetništva, razvoja i obrta Amir Zukić: Goražde ide velikim koracima naprijed
0
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić posjetio je BPK i Općinu Goražde.
Sa kantonalnim i općinskim zvaničnicima razgovarao je o mogućoj podršci kantonu i općini kroz podsticaje iz resora ministarstva te drugim načinima podrške projektima od interesa za Goražde i cijelu FBIH. Načina ima posebno kad je riječ o podsticajima u cilju povećanja broja zaposlenih i razvoja malih i srednjih preduzeća.

"Upravo su u toku aktivnosti vezane za podsticaje malim i srednjim preduzećima i obrtima, kako iz grantova, tako i iz kreditnih sredstava. Dogovarali smo i da u narednoj godini zajednički kreiramo određene projekte gdje bi u sinergijskom djelovanju privrednih subjekata, kantona, federalnog ministarstva i Vlade Federacije pokušali napraviti neke nove iskorake u ovoj oblasti. Goražde ide velikim koracima naprijed u smislu da se očekuje veliki broj zaposlenih i mislim da imamo puno razloga za optimizam. Vlada Federacije takođe priprema neke nove projekte kad je u pitanju aktivno zapošljavanje tako da se nadam da će Goražde biti jedan svijetao primjer u Federaciji", izjavio je Zukić.

U BPK Goražde, poznatom po procvatu privrede, priželjkuju ovakve planove koji bi omogućili razvoj poduzetništva i obrta na cijelom području.

"Mi smo danas prezentovali ono što je značajno za naš kanton, koje su naše potrebe, kao i aktuelne projekte u ovoj oblasti. Ministar Zukić je iskazao puno podršku onome što mi radimo i takođe nas je upoznao sa trenutnim aktivnostima kako bismo napravili zajedničku vezu i popravili ukupno stanje u ovoj oblasti kako u ovom kantonu, tako i u Federaciji i cijeloj državi", istakao je Emir Oković, premijer BPK Goražde.

Zukić se istim povodom susreo i sa Muhamedom Ramovićem, načelnikom općine Goražde.

"Zamolili smo ministra da u skladu sa zakonom i svojim mogućnostima Goražde bude prioritet, jer je to svakako grad u kome je industrija na prvom mjestu i sa te strane imamo razlog da tražimo pomoć. Konkretno, aplicirali smo sa projektom izgradnje vodovoda u naselju Vitkovići, gdje radimo drugu fazu rezervoara i nastavljamo dalje sa sljedećim fazama. Znamo da u ovom naselju imamo sedam privrednih subjekata i ovo se naselje širi. Volio bih da prođu i projekti naših obrtnika koji apliciraju kao i svih privrednih subjekta koji mogu aplicirati za povoljne kredite od ovog Ministarstva“, izavio je Ramović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: