Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDP I PREMJER NIKŠIĆ, Najveća posljeratna fula Bosne!!!! NIKAD VIŠE SDP!!!!!!
ovo nece ici na stetu poslodavca nego radnika. kad ovo usvoje poslodavac ce jednosatvno smanjiti topli obrok do neoporezivog dijela i eto ga. SDP - j,e,b,e,m,o vam sve.
klasican recept nesposobne vlast, bez vizije. ovim gube prije svega radnici, ali i sama drzava (citaj: vlast): - poslodavac jednostavno isplati topli obrok do neoporezivog iznosa - radniku manje para u dzepu, manje trosi - manja potrosnja, manje naplacenog PDV-a - manje naplacenog PDV-a, u drzavnoj blagajni manje para. I sta ce (nesposobna) vlast opet uraditi: traziti nacina da poveca namete, time ponovno smanjujuci dohodak radniku,..., i tako u krug, spirala propasti.
PA smanjite kupovinu novih vozila manji broj savjetnika, sekretarica i drugog osoblja i bice para , A VI STE GORI LOPOVI OD OVIH PROSLI
@nadnicar Jel ti misliš da će robovlasnik (poslodavac) radniku nadoknaditi razliku??? Ako to misliš onda nemaš pojma gdje živiš i radiš ili možda ne radiš pa nemaš pojma kako je ovoj manjini koja je zaposlena koja na svaku opasku gazdi (robovlasniku) dobije odgovor \"OTKAZ\" jer je komplet sistem na njegovoj strani pa i ova odluka... Iz ugla poslodavca (robovlasnika) slika izgleda ovako: Velika ponuda radne snage (nezaposleni) a mala potražnja za istim (poslodavci). U ovakoj situaciji nikad poslodavac neće namiriti nikakvu razliku radniku.
cuj u bosni trebas biti sreatan ako imas ikakav posao, a kada je neko stucan i kvalitetan radnik, tada je dobro i placen,... ovi sto su naucili zivjeti a da se sami ne potrude u poslu, vec samo kukaju kako su jadni, nisu ni zasluzili nista bolje.... ko radi i ko je marljiv, taj i zaradi (koliko toliko), ali dovoljno za solidan zivot,... onaj koji je kukao jucer, kukati ce i sutra i njemu nikada nista nece valjati. ali samo da budemo na cisto kod takvih su problemi oni sami, a ne drzava i sistem... ima ona stara...\" ko radi, ne boji se gladi\" pa pomite vise raditi, a ne stalno zapomagati po foumima i nekim sumljivim skupovima...
\"Federalna vlada udara na prava radnika, poslodavci protiv\" kako ono ide...\"ne laje pas radi sela,....\" naravno da poslodavcima to ne ide u prilog, jer ce se pojedini od njih morati suociti sa tim da oni sami pokriju razliku zbog manjih primanja samih radnika... osim toga koja to \"razvijena\" zemlja placa topli obrok....(izuzetak je rad na terenu)...
Ovaj SDP me je duboko razočarao, ova odluka ili zakon je samo na štetu radnika jer će zbog ovoga robovlasnik (poslodavac) smanjiti topli obrok i taj dio plate će se oporezivati i samim tim će država odnosno paraziti na državnim jaslama poput ovih koji donose ovakve odluke imati korist. Znači svi će dobiti samo će radnik izgubiti pa gdje je tu socijalna politika koju zastupa i čijim idealima se busa SDP??? Umjesto da se bore da radniku bude bolje da se radnici manje izrabljuju, da se njihov prekovremeni rad pravedno naplati od strane robovlasnika (poslodavca) oni stali na stranu buržuja, zato ovaj SDP nije ni sjena nekadašnjih komunista koji bi se sigurno borili i izborili za prava radnika i socijalnu politiku. Ovaj SDP je jedno veliko s.r.a.nj.e zato ih treba što prije skidati sa vlasti, živjeli KOMUNISTI I KPJ.....
@... 13.01.2012. u 15:46 ovo nece ici na stetu poslodavca nego radnika. kad ovo usvoje poslodavac ce jednosatvno smanjiti topli obrok do neoporezivog dijela i eto ga. ...................................... Ovo je, na zalost istina! Sram bilo sve nespoosobnjakovice u vlasti!
Izjava Bajramovića je stvarno glupa i uvlakačka. ,,Nema veze što će se porez uvesti ako se ne smanjuje topli obrok i ako će ga plaćati poslodavci\'\'. Zaista smiješno ko vodi ovu potlačenu radničku klasu. Dali se mogu nazvati ,,plačenicima\'\' u svakom pogledu. Ljudi ne primaju godinama plate pa ni to nema veze. O toplom obroku mogu samo sanjati i to kad dobro izgladne, a regres ne mogu ni sanjati jer često puta nemaju ni godišnjeg odmora, rade po 12 do 16 sati dnevno, a poslodavci ih čak i ne prijavljuju.Ne uplačuju im doprinose za socijalno i zdravstveno osiguranje i to gospodinu Bajramoviću i drugoj kukavičjoj klici iz sindikata ne smeta dok god njih niko ne dira. Uskoro možemo oćekivati i poreze na socijalnu pomoć, na penzije, na ........
TREBAMO USTATI PROTIV OVE VLADE I NACIONALISTA SAMO NAS KRADU A MI SE SVADAMO KO JE HRVAT BOSNJAK SRBIN !!!
Dokada če ovo narod trpiti.Dosta više ovih krvopija.
Pa gospodin Bajramović je igrač SDP-a, zar to niste znali zato se ušutario.
Tako je to kad je za ministra finasija u Vladi FBiH postavljen Ante Krajina koji nema veze sa ekonomijom i koji je jos ne zakonito na poziciji ministra, jer isti nije uposlenik Vlade Federacije, vec ministarstva finansija Livanjskog kanotna gdje mu se vodi radna knjizica!
Federalna vlada vam daje obećaje da neće staviti katance na kontejnere, tako da će te moći, kao i do sada, mirno i dostojanstveno kopati po njima.
Napokon!!! Ova odluka ide u prilog svim poslodavcima koji uredno i regularno placaju poreze i doprinose. Protiv nje mogu biti samo oni oni to rade nezakonito i kroz topli obrok (inace, ova kategorija - neoporezivana isplata - postoji samo u BiH), dnevnice i regres isplacuju zaposlenike. Bravo vlada!!! 1:0 za vladu na poluvremenu, strah me samo da ce mafija izjednaciti!
-Raja u redove stanite tako gladni: -Mediska narkoza vladajuce elite ! -Pa pa Panika,Mediska gimnastika , -ko zna da to kontrolise on i vlada ovim prostorima.!