{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Federalna Vlada je odgovorna za probleme u Željeznicama BiH"

F
8.8.2010. u 09:46
0
10
"Federalna Vlada je odgovorna za probleme u Željeznicama BiH"
0
"Federalna Vlada je odgovorna za probleme u Željeznicama BiH"
Foto: AFP
HSPBiH poziva Odbor Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske komore BiH, koji bi se trebali sastati 10. augusta u Sarajevu u povodu inicijative entitetskih ministara prometa i veza o uvođenju takse (poreza) na naftu, da ne prihvate taj prijedlog jer je Federalna vlada najodgovornija za probleme u Željeznicama BiH.
"Mi u HSP-u podržavamo razvoj i svesrdnu pomoć Željeznicama BiH, ali očekujemo od Vlade Federacije BiH da riješi taj problem izdvajanjem iz stavke putnih troškova, inih edukacija i telefonskih računa na kojima do današnjih dana nisu napravili uštede.

Pritom posebno mislimo na institucije predsjednika i dva potpredsjednika Federacije, čiji uredi bez ikakve svrhe postojanja, troše milionska sredstva poreznih obveznika, kao i na Ured za državnu reviziju, koji je umjesto revidiranja nepravilnosti u državnim institucijama, potrošio oko 225 000 maraka na kupovinu tri nova vw passata.

U HSP-u se pitamo hoće li, nakon što se na račun nameta prijevoznicima izbave Željeznice BiH iz krize, Federalna vlada pristupiti spašavanju prijevozničkih tvrtki na račun građevinara, i tako u nedogled i uvijek na štetu radnika?

HSP smatra da su prijevoznici ionako u nezavidnoj situaciji i da su velika većina na rubu egzistencije, a takse na naftu sigurno neće riješiti problem Željeznica, nego je to samo dodatni namet u gospodarstvu", stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: