{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvođenje dodatne akcize na tečna goriva zasad nije dobar potez

F
29.7.2010. u 15:11
0
0
Uvođenje dodatne akcize na tečna goriva zasad nije dobar potez
0
Uvođenje dodatne akcize na tečna goriva zasad nije dobar potez
Mladen Pandurević
Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije BiH smatra da predložena mjera uvođenja dodatne akcize na tečna goriva u ovom trenutku nije dobar potez jer će se na taj način rješavanje problema u željeznicama prevaliti na teret poslodavaca i građana.
U saopćenju za javnost Udruženja navodi se da se to ne smije dozvoliti s obzirom na činjenicu da su opterećenja privrede u FBiH najveća u Evropi te da je platežna sposobnost građana svakim danom realno slabija.

Ističe se da je UO Udruženja poslodavaca FBiH na posljednjoj sjednici razmatrao informaciju objavljenu u medijima koja se odnosi na uvođenja dodatne akcize na tečna goriva radi saniranja gubitaka u Željeznicama FBiH i Željeznicama RS-a.

A s tim u vezi zahtijeva da Vlada FBiH ne da suglasnost za uvođenje dodatne akcize na tečna goriva bar dok se ne sačini detaljna analiza tog problema i dok se ne provede javna rasprava o tom pitanju, a ni u kom slučaju prije nego što se o tome pribavi mišljenje Ekonomsko-socijalnog vijeća.

Udruženja poslodavaca FBiH pozvalo je ministra prometa i komunikacija FBiH Naila Šećkanovića da čim prije organizira sastanak s predstavnicima Udruženja poslodavaca, Privredne komore FBiH i Željeznica FBiH na kojem će se razgovarati o tom problemu.

U saopćenju se ističe da je UO Udruženja na sastanku jednoglasno zaključio da su poslodavci u FBiH iznimno zainteresirani za razvoj i podizanje konkurentne sposobnosti željeznica, a sve radi kvalitetnijeg, sigurnijeg i jeftinijeg prijevoza željeznicama.

"Shodno tome očekujemo intenzivniji angažman Vlade FBiH na otklanjanju svih problema s kojima se Željeznice FBiH suočavaju u poslovanju", navodi se u saopćenju što ga potpisuje direktor Mladen Pandurević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: