{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalna televizija odbacuje optužbe za islamofobiju

S
19.8.2011. u 13:35
0
6
Federalna televizija odbacuje optužbe za islamofobiju
0
Federalna televizija odbacuje optužbe za islamofobiju
Foto: Ilustracija
Federalna televizija odlučno odbacuje optužbe Rijaseta IZ BiH sadržane u Izvještaju o islamofobiji 2004-2011 Ismaila efendije Smajlovića i Ekrema Tucakovića, kojim se ova kuća i njeni novinari neargumentirano i tendenciozno optužuju za islamofobiju, navodi se u saopštenju Federalne televizije.
"Posebno zabrinjava da se jedan ovakav dokument, izdan od strane vjerskih autoriteta, pojavljuje u danima mjeseca Ramazana koji bi, gledano s vjerskog aspekta, morali biti ispunjeni dobrim namjerama, dijalogom i univerzalnim vrijednostima. Suprotno tome, svjedoci smo ponovnog pokušaja da se pamfletizacijom za islamofobiju optužuju novinari koji su objavili istinite činjenice o nepravlinostima u Islamskoj zajednici", stoji u saopštenju.

"Ne možemo, a da ne uočimo kako spomenuti dokument, među ostalim, ima za cilj odvratiti novinare od kritike negativnih pojava u Islamskoj zajednici ili drugim segmentima društva koje naručioci ovoga dokumenta smatraju svojom interesnom sferom. Ipak, nadamo se kako objavljivanje ovoga dokumenta nema za cilj zaoštravanje odnosa između Rijaseta i Federalane televizije, a u službi već otpočete kampanje za skorašnji izbor novoga reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH. Federalna televizija neće nasjesti na ove najnovije pokušaje umjetnoga izazivanja sukoba, ali neće odustati ni od svoga posla i nastavit će raditi u službi istine i univerzalnih vrijednosti", saopšteno je iz Federalne televizije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: