Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je dobra vijest za svako iole civilizovano biće koje je nekako ostalo \"živjeti\" na Balkanu, preživljavajući sistem vrijednosti zasnovan na zloupotrebi moći, položaja i statutsa... Ipak, mislim da je trebalo malo više naglasiti borbu protiv mobing i ponižavanja podređenih od strane nadređenih!!!!!
Opet ništa od \'\'Zakona o sprečavanju mobbinga\'\' koji u sebi sadrži i krivičnu odgovornost. Interesantno je da Srbija već ima ovaj Zakon dok Hrvatska i BiH ga nemaju, a izgleda da ga neće ni imati u dogledno vrijeme jer izgleda da to većini ne odgovara. Zato što je mobbing usko povezan sa nepotizmom, mitom i korupcijom i isti je jedno najefikasnijih oružja u rukama psihopata koji bez trunke savjesti svakodnevno prave kolateralnu štetu državi. U zadnjih dvadeset godina psihopate su mobbingom su do smrti umorili na hiljade poštenih i sposobnih borbenih pojedinca tako što su umrli od raznih oboljenja kao što su srčani ili moždani udari, a da ljudi uopće nisu bili ni svjesni što im se je desilo, jer je isti nevidljiv. Zbog ovoga u BiH je hitno potrebno donošenje Zakona o sprečavanju mobbinga, a ne samo da se mobbing spominje u \'\'Zakonu o diskriminaciji\'\' u članu 8.