Zbog situacije na Bliskom istoku
11
FBiH: Benzin i dizel od ponedeljka skuplji za pet feninga
Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa zar nemate sad onih zaliha koje ste kupili prije 2-3 mjeseca kad je cijena nafte na svjetskom tržištu bila znatno niža od ove? to znači da ako situacija kroz mjesec dana promjeni na svjetskom tržištu da ćete odmah i vi oboriti cijene i nećete se pozivati na činjenicu da su vam ostale one zalihe kad ste kupili kad je nafta bila najskuplja pa ne možete oboriti cijenu? Interesantno da kad nafta poskupi na tržištu da cijene goriva odmah skoče po 5pf, a kad padne cijena nafte vrše se korekcije 1 do 2pf na dole... Zanimljivo je da je ova cijena nafte na svjetskom tržištu bila prije godinu dana i tad su se izvršile korekcije sa 2,15 na 2,18KM....a danas za tu istu cijenu nafte je korekcija sa 2,50 na 2,55 (dje nesta onih 40pf kroz godinu dana za istu cijenu nafte na svjetskom tržištu) hoće li iko od vrlih i profesionalnih novinara doći do podatka kako se kretao barel u zadnjih 5 godina i kako su ga naše pumpadžije pratile povećanjem i smanjenjem cijene????
A Dodik i Lagumdžija o Siriji i glupostima... Dok svakodnevno cijene rastu oni se prepucavaju, dobro ugojeni srednjovječni muškarci, situirani, obogaćeni, maltretiraju ostatak građanstva, očekuju da glasamo ponovo za njih, ZAŠTO?? Mediji vrte gluposti, a ovo su realne priče...
Cijena nafte opada šuge od ljudi nema dalje...
neznam vise kako ih nije stid..a cijene su vec porasle jucer,tako da sutra nece jer oni vode politiku prvo poskupi pa tek onda salji ministarstvu..a to ni u jednoj normalnoj zemlji nebi moglo jer valjda ministarstvo treba da dadne zeleno svijetlo tome al eto rodjaci se valjda preko mobilnog dogovore pa tek onda proforme radi stavljaju na papir..to moze samo u BiH.SMRT POSKUPLJACIMA SLOBODA POTROSACIMA!!!!.
Ma ja ba cim poskupi na svjetskom trzistu oni odmah sutra dignu cijene a kada pojeftini cijene ostanu iste i oni se pravdaju sa zalihama.Realno po cijeni na svjetskom trzisto gorivo ne bih smjelo da bude skuplje od 1.90.
ma kakve proteste,dok ministrima dijete ne upadne sa trećem sprata il vlasniku bezinske pumpe se ne zapali pumpa nema promjene
Hvala ti Klintonova kučko i ostalim palikućama koji siju smrt po bliskom istoku i izazivaju nered i haos uključujući i Obamu običnog ciganskog cionističkog poslušnika.
organizovat velike protestee DOSTA JE VISEE nemoze se visee hocel iko ista pokrenut
Imaš li ti svoj život čovječe, osim što čekaš ipred kompa da vrijeđaš državu BiH, Bošnjake, islam, muslimane ili bilo šta što ime veze sa ovim ? Pa skoro da ne možeš otvoriti komentar a da ti ne prosipaš svoj mentalni proljev. Znam da si vlah i da si malo tamniji zbog genetike(500 godina turskog karanja tvojih predaka), ali moraš li svoj kompleks na svakom mjestu za komentarisanje da prosipaš?
sta to ima veze kad narod suti .. to znaci da im odgovara cijena
Kazu,poskupice gorivo od ponedjeljka,jer se kao prijedlozi distributera dostavljaju do petka.A zasto onda gorivo vec od cetvrtka sipamo 5 feninga skuplje?I opet ce od poedjeljka biti 5 feninga skuplje!?To znaci da ga poskupe 10 feninga u samo 4 dana!!!I ovo je vec ko zna koji put da isti recept primjenjuju.Ovo stvarno prelazi sve granice,ali moramo shvatiti jednu stvar,da ova nasa drzava nemoze hraniti ovaj lopovski i cinovnicki aparat,tako da njima odgovara veca cijena goriva jer vise para idje u budjet!Koja god nam vlast dodje na celo drzave,isto ce biti..
Gama d lopovska vozi se helikopterima i sjedi u parlamentu i turskoj a mi smo dosad šutili. Zapalio se Sarajlić,zapaliće se slučajno i ova lopovska naftaška gam ad.....
Kad je bilo pojeftinjenje za svakih 5 feninga to je bila naslovna vijest u svim medijima,dok gorivo nije spustilo na 2,35KM,a poskuppljenje traje vec zadnje 3 sedmice i cijena goriva je dosla na 2,50KM (sinoc sipao),a o poskupljenju cujem tek danas.
Mediji su na Budzetu, zato nikad neces vidjeti neki skandal vezano za politicare :)
Eh eto vam slobodno formiranje cijena goriva. Treba fino, vlada da kaze, od danas nema vise toga, pa npr. cijena dizela je 2 KM, benzin je 2 KM i to je to, kao sto je nekad bilo, a ne da ovi lopovi dizu kako njima odgovara. Pa nek prekrsi ko smije. Odmah po džepu.
Moramo se narode organizirat. Ili mi ili udruženje pumpaša i mafija iz minsitarstava. po dvije pumpe u RS i Federaciji u havu pa da vidimo kad će bit iduće poskupljenje
kakav ba poskupljenja na svjetskom trzistu pa kad je barel bio 150 dolara bila je ista cijena ko sad a sad je barel oko 90 dolara