{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fatima Ibrišević: Belmina će još sedmicu do dvije biti u životu

29.9.2013. u 14:11
1.447
109
Fatima Ibrišević: Belmina će još sedmicu do dvije biti u životu
1.447
Fatima Ibrišević: Belmina će još sedmicu do dvije biti u životu
Belmina Ibrišević
Fatima Ibrišević, majka malene Belmine čija je sudbina prije nekoliko mjeseci digla na noge cijelu državu, objavila je na Facebooku da će njena kćerka živjeti još najviše dvije sedmice.
"Javljamo se s tužnim informacijama. Maloprije smo obavili razgovor s doktorima koji su nam objasnili da su šanse da Belmina preživi jedan posto, tj. još sedmicu do dvije će biti u životu...", napisala je Fatima Ibrišević na Facebooku.

Belmina se nalazi na intenzivnoj njezi klinike u njemačkom Tibingenu gdje joj je izvršena transplantacija koštane srži, a sredinom septembra je pala u duboku komu.

Podsjetimo, Federalni fond za zdravstveno osiguranje platio je sve troškove odlaska, boravka na klinici i liječenja u skladu s njihovim redovnim procedurama, u sklopu tzv. vertikalnog programa.

Slučaj tromjesečne Belmine iz Donje Orahovice kod Gračanice, kojoj je zbog problema sa dobijanjem jedinstvenog matičnog broja bio upitan odlazak na liječenje u Njemačkoj radi presađivanja koštane srži, potaknuo je građane cijele BiH da izađu na proteste koji su donekle urodili plodom, jer je Vijeće ministara BiH usvojilo privremenu odluku koja omogućava izdavanje JMB.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: