{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fahrudin Solak: Stanje se stabilizuje, ali ostajemo u pripravnosti

6.3.2015. u 22:19
7
6
Fahrudin Solak: Stanje se stabilizuje, ali ostajemo u pripravnosti
7
Fahrudin Solak: Stanje se stabilizuje, ali ostajemo u pripravnosti
Foto: Klix.ba/Arhiv
Velike snježne padavine na području cijele BiH u protekla su dva dana donijele brojne probleme poput nezgoda u saobraćaju, velikih gužvi, pojave novih klizišta, te obrušavanja stabala na ceste.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za Klix.ba govori kako se stanje pred kraj dana polako stabilizuje, a struja dolazi u one dijelove zemlje gdje je bila u prekidu, kao što su općina Olovo i Kladanj.

Putne komunikacije su, navodi Solak, već uveliko očišćene i situacija je pod kontrolom, a još malo problema bilježe na prevojima u Hercegovini, prije svega na Šujici.

Solak ističe kako tokom dana nije zabilježena pojava novih klizišta kao što je to bio slučaj jučer u poslijepodnevnim satima u tuzlanskom kantonu i općinama Čelić, Kalesija, Sapna, Gračanica i Gradačac.

"Uglavnom je situacija pod kontrolom, ali svakako moramo ostati u pripravnosti i na terenu cijelu noć jer je moguće da usljed mokrog i teškog snijega dođe do padanja drveća na putne saobraćajnice", naveo je Solak, podsjetivši na saobraćajni udes koji se dogodio danas u jutarnjim satima u naselju Nemila kad je jedna osoba smrtno stradala usljed padanja stabla na magistralni put.

Iz Federalne uprave civilne zaštite su uputili apel vozačima da na put kreću sa zimskom opremom i da vožnju prilagode uslovima puta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: