{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snijeg izazvao brojne probleme na putevima u BiH

Klix.ba
6.3.2015. u 07:45
23
15
Snijeg izazvao brojne probleme na putevima u BiH
23
Snijeg izazvao brojne probleme na putevima u BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Snježne padavine koje su u protekla dva dana zahvatile veće dijelove BiH, izazvale su brojne probleme na putevima u našoj zemlji.
Iz BIHAMK-a navode da je zbog aktiviranog klizišta jutros od 04:40 sati potpuno obustavljen saobraćaj na lokalitetu Begov Han na magistralnom putu M-17 Žepče-Nemila.

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose i smanjuje vidljivost na manje od 5 metara potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Kolo i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo.

Sniježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja na magistralnim putevima Ripač-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled).

Na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš (preko prevoja Borja) sva vozila moraju koristiti lance.

"I dalje upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar, otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu", navode iz BIHAMK-a.

Na autoputu A1 na dionicama Zenica-Kakanj ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je kolovoz na dionici Kakanj-Tarčin pretežno mokar. Na dionici A-1 Zvirovići-Bijača kolovoz je mjestimično vlažan.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: