BiH
85

Facebook grupa sa golišavim djevojčicama opet aktivna i ima više od 60.000 lajkova

Piše: N. J.
Facebook grupa "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" koja je uzburkala javnost u našoj regiji ponovo je aktivna nakon što je sinoć bila privremeno suspendovana na ovoj društvenoj mreži.

Grupa sada ima već više od 60.000 lajkova, a uz nju se pojavilo još nekoliko grupa sa istim nazivom i sa istim sadržajem, fotografijama golišavih djevojaka i djevojčica iz Srbije, Hrvatske i naše zemlje. Nerijetko su uz njihove fotografije i imena i prezimena tih djevojaka. Većina fotografija preuzeta je sa Facebook profila ovih djevojaka.

Iz Federalne uprave policije jučer su za Klix.ba rekli kako nisu dobili nijednu prijavu u vezi sa ovom grupom, te da ni po službenoj dužnosti neće poduzimati nikakve korake u tom pravcu.

Iz policije su upozorili da djevojčice i djevojke koje objavljuju slične sadržaje na Facebooku trebaju imati na umu da objavljivanjem tih fotografija pristaju na to da to više nisu njihove privatne fotografije i da ih može preuzeti bilo ko, jer je to jedno od pravila korištenja društvene mreže Facebook.

Uznemireni roditelji su pisali Facebooku da ugasi grupu, ali su dobili odgovor da na ovaj način nisu prekršena pravila Facebooka.

Također, beogradski list Kurir jučer je tamošnjem MUP-u prijavio ovu grupu, a u međuvremenu je, i to uz pomoć bh. hakera, otkriven i osnivač grupe. To je izvjesni maloljetnik iz Hrvatske Renato E., kojem su pomagala još četiri korisnika Facebooka.