Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ako su skinuli 300.000KM sa računa te firme, nije ta firma pod cyber napadom nego banka u kojoj je račun sa tolikim novcem otvoren. Ne vjerujem da je moguće skinuti toliki novac sa računa, a da nije umješan neko iz banke ili iz firme ili oboje istovremeno. Ko se imalo razumije u ove stvari zna da je ovo samo predstava za javnost.
@umaram_mozak moguce je bez ikakvih problema. Sve veće firme koriste elektronsko bankarstvo, a hakeri imaju alatke kojima uspjesno skinu potrebne podatke...
@umaram_mozak Fino brate, brljas nesto, krades drzavu, pdv i sl, onda nazoves policiju i kazes da su te pokrali hakeri. (to je sad moderno) A prije je bilo izbio pozar i izgorelo racunovodstvo.
I meni neko u sušaru provalio.samo mi jezik od krave ostavilo....suhog mesa na mapi nema.
@fbUser1570013344 Znaci "skinuli" ti suho meso i zbrisali cccc
@aronija skinuli i zbrisali....evo i vime su mi ostavili i rogove....
Savjet za sodu iz Tuzle..... Odmah tužiti poslovnu banku preko koje se vrši plačanje ino računa.....evo i zašto.. Poslovna banka je dužna prilikom plačanja zatražiti predračun po kojem se vrši transakcija u inozemstvo čak i ako se vrši elektronska transakcija... Banka radi kontrolu , pa pošto utvrdi da su svi elementi zakoniti( zakon o sprečavanju financiranja terorizma), pusti transakciju dalje prema ino banci,što u ovom slučaju nije provedeno.
a šifra im 12345........ :(
😃😃😎😎🤪🤪🆘🆘☢️👽
Napraviti odmah federalno odjeljenje cyber policije i primiti preko štele osamdesetak ljudi i dati im ogromne plate jer je to taj famozni IT,još pri državi.
sve kraće su obično interne kraće.. tražite lopova unutar sopstevnih redova
idu izbori, mora se imati novca, zafalilo nekoj stranci
Ma oni lovu pokupili pa kasnije ko fol neko im skinuo sa racuna!
Isto ko gospoda iz kladionice Pr traži sve podatke i lična karta da se slika kaže po zakonu i maticni broj a ahaa nismo vesla sisali