{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve

4.9.2015. u 17:29
88
4
Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve
88
Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve
Septembar je mjesec povratka u školu, ali i mjesec u kojem nam se vraća Evropska noć istraživača, najzanimljivija naučna zabava koja će se 25. septembra održati u četiri bh. grada Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Bijeljini.
Četvrtu godinu zaredom Evropska noć istraživača se održava u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Oxfam ureda u BiH, Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva i TIDEA doo iz Banje Luke, u partnerstvu sa brojnim saradnicima u četiri grada gdje se manifestacija održava.

Organizatori su pripremili pregršt zanimljivih sadržaja, koje će vašu pažnju zaokupljati do kasno u noć, a rastati ćemo se uz svirku i ples.

Ukoliko želite ne samo zabaviti se, nego i direktno učestvovati u noći nauke, prilika ima nekoliko:

Takmičite seSrednjoškolci - ako volite nauku i imate projekat sa kojim se nemate gdje pohvaliti, evo prilike da formirate školski tim i prijavite se na takmičenje timova srednjih škola u izradi naučno-istraživačkih radova, koje će biti održano u okviru Evropske noći istraživača u sva četiri grada.

Prijaviti se možete na web stranici Nocistrazivaca.ba, gdje možete naći i detaljne kriterije takmičenja. Najviše će se cijeniti vaša kreativnost, istraživački duh i način na koji ćete našem žiriju i posjetiteljima predstaviti vaš projekat.

Rok za prijave za takmičenje srednjih škola je 16. septembar 2015.

Predstavite se na sajmuPozivaju se sve zainteresirane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave na sajam nauke, koji je već tradicionalno najposjećeniji sadržaj tokom manifestacije.

Konkurs je otvoren do 19. septembra 2015. godine, a od vas se očekuje da se prijavite preko web stranice Nocistrazivaca.ba, te da pripremite zabavnu, edukativnu i inovativnu prezentaciju svoga rada za naše sugrađane.VolontirajteI proteklih godina je, zahvaljujući brojnim volonterima, manifestacija bila bolja, veća i zabavnija.

Prijavite se i ove godine i volontirajte za različite aktivnosti tokom Evropske noći istraživača. Posjetite web stranicu Nocistrazivaca.ba i ispunite aplikaciju.
Prijaviti se možete do 19. septembra 2015.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: