{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve

4.9.2015. u 17:29
88
4
Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve
88
Evropska noć istraživača BiH 2015: Idealna prilika za učešće i zabavu za sve
Septembar je mjesec povratka u školu, ali i mjesec u kojem nam se vraća Evropska noć istraživača, najzanimljivija naučna zabava koja će se 25. septembra održati u četiri bh. grada Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Bijeljini.
Četvrtu godinu zaredom Evropska noć istraživača se održava u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Oxfam ureda u BiH, Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva i TIDEA doo iz Banje Luke, u partnerstvu sa brojnim saradnicima u četiri grada gdje se manifestacija održava.

Organizatori su pripremili pregršt zanimljivih sadržaja, koje će vašu pažnju zaokupljati do kasno u noć, a rastati ćemo se uz svirku i ples.

Ukoliko želite ne samo zabaviti se, nego i direktno učestvovati u noći nauke, prilika ima nekoliko:

Takmičite seSrednjoškolci - ako volite nauku i imate projekat sa kojim se nemate gdje pohvaliti, evo prilike da formirate školski tim i prijavite se na takmičenje timova srednjih škola u izradi naučno-istraživačkih radova, koje će biti održano u okviru Evropske noći istraživača u sva četiri grada.

Prijaviti se možete na web stranici Nocistrazivaca.ba, gdje možete naći i detaljne kriterije takmičenja. Najviše će se cijeniti vaša kreativnost, istraživački duh i način na koji ćete našem žiriju i posjetiteljima predstaviti vaš projekat.

Rok za prijave za takmičenje srednjih škola je 16. septembar 2015.

Predstavite se na sajmuPozivaju se sve zainteresirane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave na sajam nauke, koji je već tradicionalno najposjećeniji sadržaj tokom manifestacije.

Konkurs je otvoren do 19. septembra 2015. godine, a od vas se očekuje da se prijavite preko web stranice Nocistrazivaca.ba, te da pripremite zabavnu, edukativnu i inovativnu prezentaciju svoga rada za naše sugrađane.VolontirajteI proteklih godina je, zahvaljujući brojnim volonterima, manifestacija bila bolja, veća i zabavnija.

Prijavite se i ove godine i volontirajte za različite aktivnosti tokom Evropske noći istraživača. Posjetite web stranicu Nocistrazivaca.ba i ispunite aplikaciju.
Prijaviti se možete do 19. septembra 2015.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: