{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR će pomoći BiH koliko god bude mogao

F
15.5.2014. u 22:58
85
27
EUFOR će pomoći BiH koliko god bude mogao
85
EUFOR će pomoći BiH koliko god bude mogao
Vojnici EUFOR-a koncentriraju svoje resurse i u pripravnosti su da pruže podršku vlastima BiH u poplavljenim područjima.
"Jutros je EUFOR od Ministarstva sigurnosti BiH primio zvaničnu molbu za pružanje pomoći u poplavljenim područjima. EUFOR pomno prati situaciju vezanu za poplave od trenutka primanja prve informacije i molbe za pružanje podrške lokalnim vlastima. U Glavnoj komandi EUFOR-a odmah je uspostavljen krizni tim za pružanje pomoći u okviru raspoloživih sredstava i mogućnosti. Oko 130 vojnika sa vozilima su u pripravnosti u bazi Butmir. Svi helikopteri EUFOR-a su spremni za djelovanje čim vremenski uslovi budu povoljni, s obzirom na to da trenutni uslovi ne dozvoljavaju sigurne helikopterske operacije iz Sarajeva", kaže se u saopćenju EUFOR-a.

Kako se dodaje, obavljen je jedan izviđački let helikopterom, ali se helikopter morao vratiti u bazu zbog nepovoljnih uslova.

Kamioni EUFOR-a prevezli su iz područja Konjica do kasarne u Rajlovcu čamce rafting klubova koji će pružiti pomoć pri evakuaciji ljudstva. Dobivene su i još dvije molbe za pomoć helikoptera u području Šekovića i Maglaja, ali ta operacija je još na čekanju.

Zračne operacije bi, kako se navodi u saopćenju, još uvijek bilo teško izvoditi, ali čim se uslovi poprave, EUFOR će angažirati svoje zračne kapacitete.

"EUFOR će pomoći BiH koliko god bude mogao kada se bude tražila konkretna pomoć", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: