{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU: Referendumom u RS-u se odvlači pažnja od socijalnih i ekonomskih problema

17.10.2015. u 17:17
25
127
EU: Referendumom u RS-u se odvlači pažnja od socijalnih i ekonomskih problema
25
EU: Referendumom u RS-u se odvlači pažnja od socijalnih i ekonomskih problema
Foto: AFP
"Održavanjem referenduma također se riskira podrivanje snažnijeg procesa evropskih integracija koji su svi politički lideri također istakli kao svoje opredjeljenje", saopćeno je za Klix.ba iz Delegacije Evropske unije u BiH.
Ističu da je Evropska unija jasno iznijela svoj stav uključujući nedavne zaključke Vijeća za vanjske poslove o BiH, da bi održavanje referenduma u Republici Srpskoj o državnom pravosuđu dovelo u pitanje koheziju, suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine.

"Čelnici svih političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH, uključujući predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, su se obavezali na ovo u februaru 2015. godine", rečeno nam je u Delegaciji EU u BiH.

Dodaju da inicijativa za održavanje referenduma odvlači pažnju od stvarnih socijalnih i ekonomskih problema s kojima se građani ove zemlje svakodnevno suočavaju.

"Fokus bi trebao biti na stabilizaciji privrede i otvaranju novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude, unapređenju vladavine prava i borbi protiv korupcije. Ovaj naš stav se nije promijenio. Pitanja u vezi s reformom pravosuđa se i dalje dalje rješavaju kroz EU-BIH strukturirani dijalog o pravosuđu", zaključili su u Delegaciji EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: