|

EU razočarana što nije bilo predstavnika Ministarstva pravde i RS-a

EU razočarana što nije bilo predstavnika Ministarstva pravde i RS-a
0
N
NAP
30.4.2014. u 20:57
17
komentara
0

dijeljenja
EU razočarana što nije bilo predstavnika Ministarstva pravde i RS-a Bakir Dautbašić
Sjednica Strukturalnog dijaloga s Evropskom unijom o reformi pravosuđa prošla je u jako konstruktivnim razgovorima i Bakir Dautbašić, kopredsjedavajući ovog tijela u izjavi za novinsku agenciju Patria je kazao da su imali priliku postavljati i pitanja predstavnicima Venecijanske komisije o tome kako bi trebalo uraditi nacrte budućih propisa u vezi sa VSTV-a.
"Evropska unija insistira da se naredna plenarna sjednica Strukturalnog dijaloga održi 13. maja u Sarajevu, ali da na sjednici budu prisutni svi predstavnici iz BIH uz veliko žaljenje da na protekloj sjednici nisu bili prisutni svi akteri", kazao je Dautbašić.

On je dalje dodao da je zadržan jedan pozitivan duh u samom radu struktuiranog dijaloga. Inače, na sjednici nisu bili prisutni predstavnici Ministarstva pravde BiH, Direkcije za evropske integracije i predstavnici iz RS-a

"Evropska komisija je izrazila žaljenje zbog njihovog neprisustva, jer nas ovaj dijalog vodi ka ispunjavanju poglavlja 23 i 24 koja će biti najteža u pregovorima, što je bio slučaj i sa Hrvatskom", dodao je Dautbašić.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...