Komentari (420)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neka neka, nije valjao socijalizam, sad kupujmo stanove, placajmo zdravstveno, placajmo skole i fakultete, gledajmo bogate kako se jos vise bogate... al se zato more javno klanjat i iftariti...
@MCCCLXXVII To se zove pola BiH se skida sa zdravstva
@MCCCLXXVII pa narod je tako htio. Nije mu valjao socijalizam, ali sada se može slobodno klanjati, mada si to mogao raditi i u onom sistemu. Hebes posao i platu, bitno je da se more klanjati.
PRIKAŽI ODGOVORE (25)
e vidi glava
@d3xt3r TO TO MAJKU VAM JE BEM MENI DOKTOR NE TREBA JA SE SAM.LIJECIM NE MOZE MI NIKO NISTA NAJJACI SAM
@TravunijaSRB zato sto znaju da ce morati platiti kaznu i onaj ko radi na crno... uglavnom, znaju gdje su i sta rade, ali "podmaze" gazda, da ga ne klepe po usima...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Biće uhljebljavanja u javnoj upravi koja se tako zove mada svi znamo da se treba zvati javna potrošnja i od koje niko nikada nije imao niti če imati koristi.
a gdje ste zaposliili vašu djecu zaposlite i one koji imaju fakultete za tu struku... hocete da mijenjate stvari od onih bitnih a bolje vam je da krenete od sebe , i vaših plata i većih slojeva itd....
Nece svakako biti, umrijet ce ljudi od gladi cekajuci posao
Dokvalifikaciju evo ja se prvi javljam ali ne za zidara,tesara,keramicara mislim da znam vise od toga,bez uvrede zidari,tesari i keramicari nemate vi veze s ovim gov.
Općenito nedostaje dobrih stolara, električara i drugih sličnih zanimanja.
I koja je to funkcija i stolica "ES savijet" ? Savijetnik i grebator. I za to glavati uzima pare.
ES vijećnik?! Funkcija i fotelja, za trpanje još jedne plate sebi u dzep.
Svako bi morao biti zdravstveno osiguran. I to država ili kanton da mu to plati i obezbjedi. U protivnom širenje virusa i bolesti a koje neliječeni i neosigurani bolesnik može prenjeti na svoju okoliknu narod i zaposlene i državu može mnogo više koštati. Ali ovoga glavatoga Čengića to baš briga. Njemu je samo stalo do njegovoga dupeta i profita.
plata vozača koju sejfudin Čengić nudi (600 KM) u Švicarskoj ,Njemačkoj ,švedskoj, luksemburgu ,Italiji ... zaradi se za dva dana i to za 8-časovno vrijeme ,dok kod čengića vozači kombibusa okreću i po 15 sati dnevno za dnevnicu od 30 KM
samo to je dovoljno razlog da se danas kompletna država i narod/narodi dignu na noge i da nekom karaju kevu
Ukinite silne OPSTINARE koji sjede po kancelarijama, raspravljaju se, tamburaju nogama ispod stola i mjere koja im je duza! Kada stranka dodje nece odgovoriti na pozdrav jer ta stranka nije NEKO i ne NOSI KESU!!!! BIJEDNICI!!!!
Nedate ljudima zdravstveno zato sto nemaju posao...Ma sram neka vas bude, i to ljudima trebate ukinuti da se ne lijece a mozda imaju najtezu bolest. E pa koja ste vi BIJEDA nije normalno!!!! Kaznjavajte poslodavce a ne radnike koji crnce za 300KM od danas do sutra. Oni su dovoljno kaznjeni!!!!
Ukidanjem biroa neće biti ni nezaposlenih u zemlji po evienciji....oni i onako služe da u njima rade žene i prijateljice političara.
Sram V(n)as bilo ako se ovo zaista desi!
nece vise biti nezaposlenih, foadil i el bake sve zaposlili
Postoji mit da je neko našao posao preko biroa :)
Da mi ga je vidjet ko ce ovo malo sirotinje u izbornoj godini tek tako skinuti sa zdravstvenog. Pa to bi bila pobuna naroda za 24h... Nase zdravstvo jest nula ali psiholoski efekat kad i ono mizerno ukidas u korist uhljeba, ........... provrilo bi i kod onih sto nikad nisu izasli na izbore.
pobuna naroda? ti se šališ!!! hajde da se kladimo da danas donesu zakon po kojem SVAKI DA, SVAKI STANOVNIK BIH mora doci do mupa da primi dva šamara, da bi ovaj debilan narod mirno u redu stajao od ranih jutarnjih sati
da li su tboja djeca na birou mamu ti lopovsku onu mrsss u pm