{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Enver Mandžić tvrdi da nije kupio Cimešinu sliku

S
7.12.2011. u 18:10
0
10
Enver Mandžić tvrdi da nije kupio Cimešinu sliku
0
Enver Mandžić tvrdi da nije kupio Cimešinu sliku
Akademik iz Tuzle Enver Mandžić demantovao je vijest o kupovini umjetničke slike akademske slikarice Natalije Cimeše, koja je procijenjena na 60.000 eura. U izjavi za Sarajevo-x.com navodi kako je neprimjereno da bilo ko u ovom vremenu izdvoji 60.000 eura za umjetnički rad ma kojeg autora.
''Ako sam kupio sliku onda bih je valjda imao. Ako sam je kupio valjda bih imao i neki trag. Niti sam je kupio, niti ću je kupiti. Vidio sam samo fotografiju te slike koja je objavljena u medijima i ništa više. Ma, neću ići ni na promociju slike u BKC, neću joj se ni približiti kako me ne bi neko povezao sa slikom'', kaže akademik Enver Mandžić.

On je vlasnik prvog privatnog muzeja i galerije, a riječ je o dugogodišnjem kolekcionaru, koji smatra kako je nekorektno da se na ovakav način promovišu umjetnici, koji koriste njegovo ime i imidž.

Međutim, na demanti Envera Mandžića odgovorila je i Natalija Cimeša, akademska slikarica i magistrica sakralne umjetnosti. Ona navodi kako je sve što je objavljeno učinjeno uz dopuštenje Envera Mandžića, a da će detaljnije informacije o prodaji djela ''Pijaca'' veličine 180 cm x 11 metara iznijeti na promociji koja je zakazana za 15. decembar u BKC-u.

''Slika je, očito, u protekla dva dana pobudila veliko interesovanje javnosti na Balkanu. Međutim, ovom prilikom izražavam izuzetno žaljenje zbog porodičnih problema gospodina Mandžića, koje mu je izazvala kupovina ove slike'', navela je u svom demantiju Natalija Cimeša.

Očito je istina negdje između.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: