Tuzla: Otvoren prvi privatni muzej i galerija

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
11.11.2011. u 16:04
0
3
Tuzla: Otvoren prvi privatni muzej i galerija
0
1/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
2/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
3/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
4/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
5/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
6/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Tačno u 11 sati i 11 minuta, 11. 11. 2011. godine u Tuzli je otvoren prvi privatni muzej i galerija. Riječ je o, kako je to naveo načelnik Jasmin Imamović, najvećem daru gradu Tuzli u oblasti kulture i umjetnosti.
''Danas otvaramo hram kulture, koji nam daruje akademik Enver Mandžić. Blago Tuzli zbog Envera Mandžića, jer je on čovjek ljubavi'', kazao je načelnik Imamović.

Svečanost i otvaranje galerije GM objedinila je i ''Izložba Internacionalno anale savremene likovne umjetnosti i minijature'', na kojoj je se predstavilo 75 autora sa oko 500 radova.

Izložbu organizuje Udruženje za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine, a bit će izloženi radovi umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Holandije, Njemačke, Japana, Belgije, Švedske, Turske i Amerike.

''U okviru izložbe dodijelili smo nagrade za grafiku, crtež, slikarstvo i skulpturu, dok je nagradu za životno djelo dobio akademik Boško Kućanski'', kazao je akademik Enver Mandžić.

Nagradu za slikarstvo dobila je Dragana Nuić - Vučković, za grafiku Sead Emrić, za crtež Edin Numankadić, za skulpturu Nikola Vučković, a grand prix dobio je Admir Mujkić. Izložba će biti otvorena narednih mjesec dana.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: