Nakon 7 mjeseci
1.4k

Emotivni susret: Vojnik Oružanih snaga BiH vratio se iz Afganistana i iznenadio svoju kćerku

S.H.P.
Za porodice vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 3. januar bio je važan dan. Nakon sedam mjeseci mirovne misije u Afganistanu vojnici su se vratili kući svojim porodicama.

Jedan emotivni susret takvog povratka snimila je vojnikova sestra, a na videu se vidi kako djevojčica otvara vrata svome ocu i trči mu u zagrljaj.

Vojnik OS BiH Rasim Salihagić prvi put je bio odvojen od kćerke sedam mjeseci.

"Najteže mu je palo što je bio odvojen od nje pa iako su svaki dan bili u kontaktu ništa nije moglo zamijeniti njen topli zagrljaj. Snimak je još jedan dokaz neizmjerne ljubavi između oca i kćerke", kazala nam je vojnikova sestra.

Pripadnici pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine vratili su se jučer iz misije "Odlučna podrška" Afganistan.

Ova jedinica Oružanih snaga BiH svoju misiju realizovala je u skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u sastavu Oružanih snaga SAD-a, Koalicionih snaga u Islamskoj Republici Afganistan.

Ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama.